avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la somaj

buna ziua!
In iunie 2008 am fost disponibilizat si am luat salarii compensatorii.Daca ma angajez cu perioada determinata pot beneficia de somaj?
puteti sa-mi spuneti care este termenul minim de angajare pe perioada determinata pentru a beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:05, 14 Noiembrie 2008
teodorudaniela a scris:

buna ziua!
In iunie 2008 am fost disponibilizat si am luat salarii compensatorii.Daca ma angajez cu perioada determinata pot beneficia de somaj?
puteti sa-mi spuneti care este termenul minim de angajare pe perioada determinata pentru a beneficia de somaj?

Daca va angajati pe durata determinata beneficiati de somaj la incetarea de drept a CIM.
Nu exista limita se poate si pe 1 zi :)
Buna ziua,
Intr-adevar, legea nu prevede durata minima, dar problema este ITM care se prinde de smecherie si nu inregistreaza contractul individual de munca pentru o durata mai mica de 3 luni ( vezi cazul meu care este pe forum ).
Pute-ti beneficia de somaj la incheierea CIM pe perioada determinata, incheiat cu art. 56, lit.j.
Totusi, de ce nu a-ti facut acest lucru pana acum ? In acest forum gasesti rezolvare pentru orice problema.
UDREA ADRIAN a scris:

Buna ziua,
Intr-adevar, legea nu prevede durata minima, dar problema este ITM care se prinde de smecherie si nu inregistreaza contractul individual de munca pentru o durata mai mica de 3 luni ( vezi cazul meu care este pe forum ).
Pute-ti beneficia de somaj la incheierea CIM pe perioada determinata, incheiat cu art. 56, lit.j.
Totusi, de ce nu a-ti facut acest lucru pana acum ? In acest forum gasesti rezolvare pentru orice problema.

Nu exista aici nici o smecherie.
Am inregistrat CIM pentru 2 zile la ITM. Sigur ca a fost putina agitatie, a chemat tot departamentul juridic la ghiseu dar cand s-a pus problema unui refuz oficial de inregistrare a CIM s-au razgandit urgent si au inregistrat toate contractele si erau 80 de contracte:P
Nu pot refuza o inregistrare a CIM pentru ca se cheama incurajarea muncii la negru =D>
Singura conditie este sa fie cum zic ei " viabile" adica sa fie duse la ITM inainte de expirare. Aici se fofileaza, dar apoi daca sunt trecute in carnetul de munca tot trebuie sa vizeze carnetul si nu au cum sa refuze, aceasi motivatie, nu pot obliga angajatorul sa aiba muncala negru.;)
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2008
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj vasilicaburnaz vasilicaburnaz va rog cu respect sa ma lamuriti in urmatoarea problema: eram in somaj in momentul in care am gasit de lucru la o societate cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj Ianuaria Ianuaria Buna ziua, Am lucrat la o firma din 26.01.2012 pana la 31.07.2014,cand am incetat activitatea conform art. 55 lit. b din CM. Mentionez ca am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Suspendare somaj- angajare pe perioada determinata sdaniel sdaniel Buna ziua, Daca se suspenda ajutorul de somaj si are loc o angajare pe perioada determinata de 12 luni, cu ce art. se poate incheia ( inaintea celor 12 ... (vezi toată discuția)