avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... De ce stagiarii din baroul constitutional nu pot ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

De ce stagiarii din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional?

de ce stagiari din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 18:40, 27 Februarie 2012
Problema e ca, daca ati gasit maestru din baroul traditional, va trebui sa fiti si dumneavoastra stagiar la traditionali (urasc termenul, dar ce sa fac? urasc si deosebirile facute pe alte forumuri UNBR-Florea si UNBR-Bota). Daca aveti maestru de la Bota, va inscrieti la Bota.
Conform legii aveti toate drepturile in calitate de stagiar, cu cateva diferente: contributiile le platiti catre sistemul de asigurari sociale public, nu catre sistemul de asigurari al baroului, etc. Fiind o institutie diferita, nu veti avea acces la institutiile create de UNBR-Florea. Daca intrebati doar despre posibilitatea de a pleda ca aparator din oficiu, aici nu cred. Am spus, o singura instanta pana acum a cerut UNBR Bota sa puna la dispozitie aparator din oficiu. Sunt curios cum il vor plati, sumele fiind ordonanate de catre Ministerul Justitiei
Si inca ceva. Din oficiu se asigura aparator doar pe penal, pe civil nu exista asa ceva
horeabortan a scris:

Si inca ceva. Din oficiu se asigura aparator doar pe penal, pe civil nu exista asa ceva


Exista Ajutorul Public judiciar si extrajudiciar, prin care se acorda la cerere si cu adeverinta de venit, asistenta si eventual reprezentare in toate celelalte domenii ale dreptului (in afara de penal- pentru care exista Serviciul de Asistenta Juridica).
Multumesc de precizare, domnule avocat. Voi studia institutia. Nu stiam de existenta ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat in baroul bota nicolenicoleta_83 nicolenicoleta_83 Este legala practicarea avocaturii si reprezentarea in instanta ca avocat inscris in baroul Bota? (vezi toată discuția)
Admitere in baroul traditional sau baroul bota ? diferente ? avantaje ? allex64 allex64 Poate cineva sa explice care sunt diferentele dintre cele doua barouri ? Functioneaza in paralel ? Care sunt avantajele si dezavantajele inscrierii in unul ... (vezi toată discuția)
Exista vreun dezavantaj daca dau examen in baroul paralel? Geani_geani Geani_geani As vrea sa stiu care sunt diferentele intre cele doua barouri. Unchiul meu are cabinet individul si daca as promova examenul de admitere mi-as putea face ... (vezi toată discuția)