Salutare, vreau sa contest procesul verbal de contraventie pentru neacordare de prioritate din urma caruia a rezultat accident usor. Am ramas fara permis...Vreau sa deschid proces pentru a trage de timp (deh vin sarbatorile).
Am 3-4 intrebari:
-trebuie deschis proces in localitatatea unde s-a savarsit contraventia?
-cat timp reusesc sa castig cu deschiderea procesului? Ma multumesc 2 luni.
-pe ce motiv contest procesul verbal?
-la cat se vor ridica cheltuielile de judecata pe care le voi plati atunci cand o sa pierd?
Procesul se judeca, intr-adevar, in localitatea unde s-a produs accidentul, unde s-a savarsit contraventia. Acest proces poate dura chiar cateva luni, mai ales ca urmeaza o mica vacanta de sarbatori. S-ar putea sa treaca si Pastele si sa nu terminati!
Motive sunt o multime ca sa contestati procesul-verbal si noi nu putem sa va raspundem la aceasta intrebare daca nu avem hartia respectiva in fata.
Cheltuieli de judecata nu este obligatoriu sa platiti pentru ca nu va veti judeca cu celalalt sofer, ci cu I.J.P. din judetul dvs.
Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat, iar la primul termen sa cereti amanare pentru lipsa de aparare, chiar daca dvs. vorbiti in prealabil cu un avocat. Numai un avocat poate sa va indrume cum sa contestati procesul-verbal.
Cheltuieli de judecata nu este obligatoriu sa platiti pentru ca nu va veti judeca cu celalalt sofer, ci cu I.J.P. din judetul dvs.
Cheltuieli de judecata nu este obligatoriu sa platesc sa nu se vor stabili cheltuieli de judecata avand in vedere ca te judeci cu o institutie a statului? pentru 2-3 luni amanare nu prea imi convine sa platesc si avocat si transportul acestuia la judecatorie(contraventia fiind in alt oras) iar la urma sa mai si platesc cateva miloane cheltuieli de judecata.
Daca nu voi avea un motiv bun imi poate respinge contastatia din start ca nentemeiata?
Din cate am inteles, dumneavoastra doriti sa trageti de timp. Dupa ce se inregistreaza plangerea la judecatorie mai dureaza aprox. 3 saptamani pana cand se fixeaza primul termen de judecata. La primul termen bineinteles ca puteti sa solicitati un nou termen pentru lipsa de aparare spunand ca doriti sa va angajati un avocat si vi se va acorda un nou termen. La urmatorul termen de judecata ( tot peste aprox. 3 saptamani) daca nu mai doriti sa continuati, varianta ar fi renuntarea la judecata spunand ca nu intelegeti sa va mai sustineti plangerea si ca doriti sa renuntati la judecata.
Multumesc mult ! deci sa inteleg ca nu platesc cheltuieli de judecata pentru ca nu ar fi rentabil sa platesc vreo 10 milioane toata povestea (avocat+cheltuieli). mai bine dau 20 milioane pentru a lua un baiat sa conduca si stau cele doaua luni.
Au mai intervenit 2 probleme:
masina este de la firma si are asigurare tip casco.cand am fost sa fac dosarul de casco cei de la asigurari mi-au oprit la dosar procesul verbal in original iar eu am ramas doar cu o copie.Pentru contestatie la tribunal imi trebuie originalul procesului verbal? In cazul in care imi trebuie originalul si il iau de la dosar de la asigurator,firma mai poate repara masina fara acest proces verbal sau daca contest procesul verbal va astepta si asiguratorul deznodamandul?
A doua problema este ca termenul limita in care pot face contestatie este ziua de 16.11.08 (adica sambata). Daca merg vineeri la judecatorie se rezolva depunerea dosarului intr-o singura zi si in aceiasi zi mi se elibereaza acel certificat de grefa?