avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Emitere factura catre client bugetar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Emitere factura catre client bugetar

Trebuie sa fac o factura de 500 lei unui client care este bugetar. Clientul trebuie sa imi faca comanda de pe SEAP. Pe SEAP se trece pretul fara TVA iar eu sunt neplatitor de TVA. Daca pe SEAP am trecut 500 lei +TVA, eu cu ce suma trebuie sa fac factura? 500+TVA=620 lei? sau 500 si atat, avand in vedere ca eu nu sunt neplatitor de TVA.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
intact, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 10:45, 27 Februarie 2012
Nu stiu de ce ati trecut pretul in SEAP +TVA.Dvs,emiteti factura binenteles fara tva atat timp cat nu sunteti platitor de tva.
Pai pe SEAP nu am alta optiune decat asta: pret fara TVA. Si de asta sunt nedumerit. Daca eu cumpar produsul X cu 500 lei inclusiv TVA si vreau sa il vand cu 520 lei, eu pe SEAP ce pret trebuie sa pun? 520:1,24=419 lei? Pe SEAP este specificat clar ca pretul se trece fara TVA.
Pe SEAP puneti pretul dvs.de vanzare.Firma nefiind platitoare de tva daca trebuie sa treceti rubrica de tva puneti zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tva universitaria universitaria Buna seara, Am o intreprindere individuala neplatitoare de tva - comert cu amanuntul al cartilor. Sistemul de lucru e in regim de consignatie, cartile vin ... (vezi toată discuția)
Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 392b contawest contawest Buna ziua, Va rog un ajutor in completarea declaratie 392 b O societate neplatitoare de tva la sectiunea Livrari trece suma facturata sau suma fara tva de ... (vezi toată discuția)