avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale concesiunea unui teren intre doua persoane juridice ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

concesiunea unui teren intre doua persoane juridice private

Salutari!

Nu stiu cine s-a intalnit cu un astfel de caz. Ideea e simpla: din motive independente, intre doua persoane juridice private trebuie sa se incheie un contract de concesiune pentru un teren.

Intrebarea mea este: Concedentul poate fi si o persoana juridica privata? O firma care detine un teren il poate concesiona? Daca da, unde este reglementat un astfel de contract de concesiune privat-privat pentru un teren?

Va multumesc pentru timpul acordat!

PS: va rog sa intelegeti ca am cautat inainte pe internet, dar, din pacate, singura mentionare a unui posibil concedent privat am gasit-o numai in acest link, care nu stiu cat de credibil este: [ link extern ]

Cel mai recent răspuns: elmaxtra , utilizator 15:26, 10 Aprilie 2011
Multumesc frumos inca o data.

Voi cere informatii direct de la institutie pe cale oficiala, ca sa fim acoperiti in scenariul facut de Dvs., in care se trezesc sa ceara inapoi facilitatile respective.

Multumesc si pentru trimiterile Dvs. precise la lege.

romascanu a scris:

PS: asta e abrogata.

themis a scris:

L.219/1998.

Multumesc. Sincer, nu ştiam, n-am avut de-a face cu ea de multă vreme.

:">

Am citit msj. precedente dar in cazul specific ref.:Subiect: Legislatie ref. contract de concesiune
Ma intereseaza sa stiu daca se pot realiza parteneriate intre 2 societati pentru o concesiune de hotel privat-privat , in vederea realizarii de investitii, pentru accesarea de fonduri eu.
Parteneriatele public private sunt reglementate prin HG 1239/2010 privind Normele metodologice de aplicare a Legii parteneriatului public-privat; in cazul parteneriatelor privat privat, la ce legislatie putem face referire!
Cum se interpreteaza dreptul proprietatii unuia dintre parteneri?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie ref. contract de concesiune elmaxtra elmaxtra Ma intereseaza sa stiu daca se pot realiza parteneriate intre 2 societati pentru o concesiune locatie privat-privat , in vederea realizarii de investitii, ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru ingradirea dreptului de proprietate AB AB Conducta de apa pe teren proprietate privata. Cum se pot obtine despagubiri si in ce cuantum pentru impunerea de catre Regia Autonoma de Apa a unei zone de ... (vezi toată discuția)
Construire anexa la o cladire concesionata din domeniul public al primariei chiru1984 chiru1984 Buna ziua, Daca persoana care a concesionat doreste sa construiasca o anexa lipita de cladire are nevoie de aprobarea concedentului (in cazul nostru ... (vezi toată discuția)