avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Activitate lucrata in acord, obtinere adeverinta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Activitate lucrata in acord, obtinere adeverinta

Va rog sa-mi spuneti daca se ia in considerare salariul brut realizat in acord global conform principiului contributivitatii,la calcularea pensiei? .Si daca da,cum sa obtin adeverinta de la Soc.la care am lucrat,deoarece refuza sa-mi emita adeverinta din care sa rezulte venitul brut lunar realizat? Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: ucurel69 , utilizator 09:43, 28 Februarie 2012
se ia in calcul doar dupa ce obtineti Hotarare judecatoreasca in acest sens. Formulti actiune in acest sens la Tribunalul de domiciliu sectia asigurari sociale. solicitati prin instanta adresa societatii.
1. Pe vremea cand ati lucrat in acord global nu vi se retinea contributia pentru pensie la venitul brut ci numai la salariul de baza inregistrat in contractul individual de munca.

2. Numai angajatorul calcula si platea contributia pentru pensie la total fond salarii din statul de plata.

3. Anexa 15 din Normele de aplicare a Legii 263/2010 spune:

"Nu sunt luate în calcul la stabilirea punctajului mediu anual întrucât nu au făcut parte din bază de calcul a pensiilor, conform legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001:
formele de retribuire în acord sau cu bucata, în regie ori după timp, pe bază de tarife sau cote procentuale;
... ".
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune daca faptul ca am lucrat cca.300 de ore pe luna la lucrari de investitii si tehnica noua timp de ani de zile nu ma ajuta de loc la majorarea pensiei? Am un fluturas de salar din 1992 in care m-i s-a retinut 3% din salariul brut si 1% din salariul negociat.Va rog sa-mi spuneti ce inseamna? Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu in acord cu ore suplimentare steluta62 steluta62 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie daca se adauga la pensie ca si venituri, depasirile de salariu, astfel daca am avut un salariu tarifar de 2000 lei in ... (vezi toată discuția)
Acord global doinitaand doinitaand Se ia in calcul acordul global in perioada 1078-2006? (vezi toată discuția)
Calcularea punctului de pensie ioana bertescu ioana bertescu 1.calcularea punctului de pensie anual: am lucrat pana la 01.04.2008, deci trei luni cu castiguri, punctajul anual se face : media a punctajului lunar impartit ... (vezi toată discuția)