avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

bună ziu,aş avea şi eu o întrebare în legătură cu serviciul meu.lucrez la o societate care a absorbit fonduri sapard în anul 2004 pt achiziţionare de utilaje şi modernizare a capacităţii de stocare cereale,iar în urmă cu un an au dat spre închiriere unei alte firme totul iar noi cei angajaţi am lucrat pt noua firmă cu un contract sub formă de prestări servicii.acum noua firmă a schimbat şi denumirea firmei şi ne obligă să demisionăm de bună voe de la vechea firmă care avea cu totul alt patronat,alt sediu şi să ne angajeze pe firma nouă.problema este că această firmă îşi are sediu în jud Caraş,punctu de lucru este timiş iarăşi noi suntem obligaţi să ne prezentăm la servici la un alt punct de lucru care se află la 100km,firma nu se obligă să ne asigure transport şi atunci noi suntem obligaţi să ne dăm demisia de bună voe de la vechea firmă şi să ne căutăm în altă parte de lucru. ce drepturi am avea noi angajaţii fostei firme la care suntem angajaţi de 9 ani avînd în vedere că firma încă se mai află sub program de finanţare sapard pînă în 2014.vă mulţumesc anticipat #-o
Cel mai recent răspuns: alpyne , utilizator 16:47, 27 Februarie 2012
atunci nu va dati demisia...sa va concedieze, contestati la tribunal si castigati ....;)
Sa inteleg ca daca imi depun demisia in baza art 81 alin.8 din C.M cu invocarea neplatii salariului atat lunar cat si la termenul prevazut in CIM,nu sunt obligat sa ii mai acord hotului de patron preaviz?Daca ma da in judecata pt ca il las cu ochii in soare fara preaviz cum dovedesc cele invocate?As putea adauga ca nu am vazut niciodata state de plata la firma aceasta,bani se dau fracturati fara o evidenta a orelor.nici nu stim pe ce luna sunt banii respectivi.Ne pune sa semnam intr-un caiet format A4 ca am primit suma respectiva de bani...am facut si o sesizare scrisa la ITM si nu s-a schimbat nimic,sunt pe mana toti...firma e tipic de constructii cu multi angajati..
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
alpyne, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz mihaelamika mihaelamika buna ziua...am si eu o intrebare si sper din suflet sa gasesc aici raspunsul care ma framanta : sotul meu si-a dat demisia de la firma unde lucra deoarece ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma si restanta salariala daniel.t daniel.t Buna seara! Sunt angajatul unei firme romano-canadiene (firma mama) care acum 2 ani era in faliment,Sa intamplat ca cineva sa se asocieze in acea perioada si ... (vezi toată discuția)
Demisie obligata oana2006 oana2006 Am lucrat doi ani de zile la o firma si eu si prietenul meu. In momentul in care el si/a dat demisia fiindca isi gasise un alt loc de munca mai bine platit, ... (vezi toată discuția)