Am lucrat doi ani de zile la o firma si eu si prietenul meu. In momentul in care el si/a dat demisia fiindca isi gasise un alt loc de munca mai bine platit, mie mi/au cerut sa/mi dau si eu demisia. M/ai bine zis m/au obligat. Mi/am dat demisia, am stat si zilele de preaviz, si dupa o saptamina am intrebat de deciizile noastre de incetare a contractului de munca. A mea trebuia sa o semnez, iar a prietenului meu nu vor sa o dea invocind fel si fel de motive. Eu daca nu semnez decizia ii pot actiona in judecata? Mentionez ca noi nu ne/am luat salariile pe luna mai.
de intors nu m/as intoarce pt nimic in lume, mai ales ca eu nu gresisem cu nimic, nu am cauzat nici o problema, as vrea doar sa i se dea decizia prietenului meu, sa plece de acolo. Nu mi se pare coerect ca atita timp cit fiecare a am avut sarcini diferite, fiecare cu treaba lui, sa mi se ceara sa/mi dau demisia, doar fiindca el vrea sa plece din acea firma si eu nu voiam.
Evident ca nu e normal. Si, oricum, demisia nu "se cere" de catre angajator, ci reprezinta vointa angajatului de a intrerupe relatiile de munca. Cel mult angajatorul ar putea sa ceara incetarea contractului cu acordul ambelor parti.
In ceea ce priveste decizia de incetare, din cate stiu e necesara pentru ITM unde angajatorul trebuie sa depuna actele privind incetarea CIM-ului in termen de 5 zile de la perfectarea acestora. Altminteri risca o amenda intre 30 mil si 60 de mil lei vechi. Ce-ar fi sa le amintesti ca o vizita a ITM-ului nu ar fi de bun augur pentru firma?
5 zile de cind a inceput perioada de preaviz sau 5 zile de la terminarea preavizului? demisia mea a fost inregistrata pe data de 17.05.2006, iar pe 31.05.2006 a fost ultima zi
Probleme itm
dragon99
BUNA AM LUCRAT 4 LUNI IN CADRUL UNEI FIRME SI AM PLECAT CU DEMISIE CU PREAVIZ DE 15 ZILE DEMISIA AM DATO PERSONAL ANGAJATORULUI DAR ACESTA A REFUZAT SA O ... (vezi toată discuția)