avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie obligata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie obligata

Am lucrat doi ani de zile la o firma si eu si prietenul meu. In momentul in care el si/a dat demisia fiindca isi gasise un alt loc de munca mai bine platit, mie mi/au cerut sa/mi dau si eu demisia. M/ai bine zis m/au obligat. Mi/am dat demisia, am stat si zilele de preaviz, si dupa o saptamina am intrebat de deciizile noastre de incetare a contractului de munca. A mea trebuia sa o semnez, iar a prietenului meu nu vor sa o dea invocind fel si fel de motive. Eu daca nu semnez decizia ii pot actiona in judecata? Mentionez ca noi nu ne/am luat salariile pe luna mai.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2006
oana2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: buffy , utilizator 20:24, 17 Iunie 2006
Ce vrei sa obtii in urma actionarii in judecata? reangajarea/daune interese etc?
de intors nu m/as intoarce pt nimic in lume, mai ales ca eu nu gresisem cu nimic, nu am cauzat nici o problema, as vrea doar sa i se dea decizia prietenului meu, sa plece de acolo. Nu mi se pare coerect ca atita timp cit fiecare a am avut sarcini diferite, fiecare cu treaba lui, sa mi se ceara sa/mi dau demisia, doar fiindca el vrea sa plece din acea firma si eu nu voiam.
e normal sa ti se ceara demisia fara motiv?
Evident ca nu e normal. Si, oricum, demisia nu "se cere" de catre angajator, ci reprezinta vointa angajatului de a intrerupe relatiile de munca. Cel mult angajatorul ar putea sa ceara incetarea contractului cu acordul ambelor parti.
In ceea ce priveste decizia de incetare, din cate stiu e necesara pentru ITM unde angajatorul trebuie sa depuna actele privind incetarea CIM-ului in termen de 5 zile de la perfectarea acestora. Altminteri risca o amenda intre 30 mil si 60 de mil lei vechi. Ce-ar fi sa le amintesti ca o vizita a ITM-ului nu ar fi de bun augur pentru firma?
5 zile de cind a inceput perioada de preaviz sau 5 zile de la terminarea preavizului? demisia mea a fost inregistrata pe data de 17.05.2006, iar pe 31.05.2006 a fost ultima zi

Alte discuții în legătură

Cum e corect in cazul meu ? tehnics tehnics Sa incep prin a explica cum a inceput totul. Prietena mea s-a angajat la un Orange Shop unde mai lucra o prietena de-a ei Bineinteles dupa nici o saptamana a ... (vezi toată discuția)
Nu acepta incetarea contractului de munca cu acordul partilor nosq2 nosq2 Buna seara! Am o mare problema cu angajator de fata, am vorbit de vinerea trecuta ca nu mai pot sa lucrez la ei decat pana in data de 11.11 adica vinerea ... (vezi toată discuția)
Probleme itm dragon99 dragon99 BUNA AM LUCRAT 4 LUNI IN CADRUL UNEI FIRME SI AM PLECAT CU DEMISIE CU PREAVIZ DE 15 ZILE DEMISIA AM DATO PERSONAL ANGAJATORULUI DAR ACESTA A REFUZAT SA O ... (vezi toată discuția)