Am lucrat doi ani de zile la o firma si eu si prietenul meu. In momentul in care el si/a dat demisia fiindca isi gasise un alt loc de munca mai bine platit, mie mi/au cerut sa/mi dau si eu demisia. M/ai bine zis m/au obligat. Mi/am dat demisia, am stat si zilele de preaviz, si dupa o saptamina am intrebat de deciizile noastre de incetare a contractului de munca. A mea trebuia sa o semnez, iar a prietenului meu nu vor sa o dea invocind fel si fel de motive. Eu daca nu semnez decizia ii pot actiona in judecata? Mentionez ca noi nu ne/am luat salariile pe luna mai.
buna,Oana!
spune-mi, ce te-a pus sa scrii in demisie( ce motiv ai invocat)?pt. ca nu este corect sa te puna angajatorul sa-ti dai demisia fara motiv.Ai facut ceva care l-a suparat,si ca sa nu te dea afara cu vre-o litera care sa te afecteze pe tine te-a pus sa-ti dai demisia?
Incetarea contractului se face cu ziua urmatoare terminarii preavizului (daca ultima zi de preaviz e sa zicem pe 7 incetarea se face cu 8) in 5 zile de la aceasta trebuie facuta inregistrarea la ITM.
si eu ma aflu intr-o situatie asemanatoare. am fost obligata de patronul unde lucram sa-mi prezint demisia. nu a vrut sa ma concedieze el pt. ca si-ar fi blocat postul pt. cateva luni bune. as fi beneficiat macar de somaj. nu a vrut sa discute varianta cu acordul partilor. in schimb a redus perioada preavizului.
partea si mai proasta este ca nu mi-a dat decat o parte din salariul pe luna mai si nici nu voi mai vedea acesti bani.
desi in contract este prevazut un anumit salariu, pana acum (si sunt aproape 2 ani) primeam de 3 ori mai mult. ma vad nevoita sa lucrez 1,5 luni pe te miri ce.
cum l-as putea obliga sa-mi plateasca salariul pentru care ne-am inteles?
Probleme itm
dragon99
BUNA AM LUCRAT 4 LUNI IN CADRUL UNEI FIRME SI AM PLECAT CU DEMISIE CU PREAVIZ DE 15 ZILE DEMISIA AM DATO PERSONAL ANGAJATORULUI DAR ACESTA A REFUZAT SA O ... (vezi toată discuția)