avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

un contract de vanzare cumparare -cumparatorul casatorit declara ca bunul este propriu ,cumparat cu banii proveniti dintr-un partaj anterior de bunuri; ce sanse de a deveni proprietara are sotia cumparatorului? (dar de mostenire?)
Cel mai recent răspuns: ionut_marcel , utilizator 14:44, 27 Februarie 2012
In principiu este bun propriu al sotului insa la mostenire are dreptul si sotia cu cota specifica sotului supravietutor in functie de existenta descendentilor sau a altor clase de mostenitori.
sa inteleg ca nu-i revine totul sotiei?
mentionez ca sotul nu are copii din cealalta casatorie
intra la mostenire nepotii?
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
ionut_marcel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare ionut_marcel ionut_marcel sotul meu a cumparat un apartament ca bun propriu in timpul casatoriei cu mine cine-l mosteneste? intra si nepotii sotului? el nu are copii din casatoria ... (vezi toată discuția)
Succesiune MariaDr MariaDr Cum se realizeaza succesiunea in urmatoarea speta: sot si sotie; sotia decedata; au avut 2 copii, unul decedat ( anterior decesului mamei lui), care are la ... (vezi toată discuția)
Situație complicată într-o succesiune. Îmi puteți explica drepturile fiecărei părți? tomyblue tomyblue Buna seara, as dori sa aflu care este cota de mostenire a acestor 2 parti (cred ca in cazul sotiei ea are dreptul la cota parte a ceea ce s-a facut din ... (vezi toată discuția)