avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Comunicarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Comunicarea unei hotarari judecatoresti

Buna ziua.
Am castigat in prima instanta o plangere impotriva unui pv,Sentinta pronuntata in 16dec2011,mi-a fost comunicata in data de 19ian2012.Astazi 27feb2012 am fost sa legalizez sentinta cu mentiunea devinitiva si irevocabila,si am aflat ca,chiar astazi s-a depus recurs.
Intrebarea este urmatoarea:Comunicarea sentintelor se face la date diferite partilor?
Perioada in care se poate face recurs este diferita pentru petent fata de parat?
Cum pot afla care este data la care a primit partea adversa comunicarea?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:49, 29 Februarie 2012
Instanta de fond comunica partilor in acelasi timp sentinta.La instanta de recurs depuneti intampinare in care pe cale de exceptie invocati tardivitatea introducerii recursului.
comunicarile se expediaza deodata dar primirea lor nu este aceasi domiciliul partilor, posta etc....ca sa aflati data la care au luat ei la cunostinta scoateit dosarul de la instanta si verificati pe dovada comunicarii catre ei.
Domiciliul il avem ambele parti in municipiul Bacau,iar cealalta parte este ITM.deci cred ca diferenta de timp este prea mare ,nu cred ca din 19 ian2012 s-a intarziat asa de mult incat azi 27feb2012 sa mai poata fi vorba de termen legal.
Am sa incerc sa scot dosarul(eu fiind administratorul firmei,cu delegatie la dosar) daca acolo gasesc data in care s-a comunicat leleilate parti.
Multumesc.
Gasiti data la care ITM a semnat de primirea hotararii pe dovada de comunicare a acesteia (este o jumatate de coala A4 aflata la finalul dosarului). Daca dosarul a plecat la instanta de recurs, o sa-l puteti studia in arhiva acesteia.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data declarare recurs IoanaLoredana IoanaLoredana Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de data declararii recursului. Hotararea afost comunicata cu data de plecare de la Judecatorie 4 iulie 2013, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii recursului avocate avocate Am facut recurs la o sentinta care nu mi-a fost comunicata, (mi-a fost comunicata de lichidator) si acum Curtea a dat termen ca s-a ridicat din oficiu ... (vezi toată discuția)
Tardiv sau nu? PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Am o problema: am castigat o actiune impotriva procuraturii, s-a dat o sentinta de retrimitere a dosarului la parchet, pentru continuarea cercetarii. Dupa ... (vezi toată discuția)