Cit dureaza care este demersul?
Înregistrat în data de: 30 Aprilie 2010Obiectul cauzei: pretentiiMateria juridică: Asigurări socialeStadiu procesual: Fond=D>=D>=D>=D>
Aunci cand un proces se afla in prima faza procesuala, spunem ca se judeca fondul: sunt permise administrarea tuturor probelor necesare edificarii instantei (inscrisuri, martori, interogatorii, expertize, etc....)
Dupa administrarea tuturor probelor atunci se va trece la judecarea in fond a procesului.
Instanta bazandu-se pe toate probele administrate se pronunta printr-o sentinta.
Aceasta sentinta se poate ataca de partea nemultumita cu apel sau recurs in functie de obiectul cauzei.
Nu exista stipulat undeva o limita de timp/o anumita durata pentru derularea procesului la fond.
Într-adevăr, nu există nicăieri stipulat un teremen în care să se judece pe fond o cauză.
Ţinând cont de prevederile art. 6 paragraful 1 din Conveţia EDO privind dreptul la un proces echitabil şi într-un termen rezonabil, CEDO s-a pronunţat în mai multe cauze în care a hotărât, cu caracter orientativ, faptul că prin termen rezonabil în judecarea unei cauze se înţelege o perioadă de timp de maxim 2 ani.
Acest lucru nu este însă fixat în mod imperativ şi, astfel cum a subliniat şi colegul, depinde de obiectul cauzei.
Drept la recurs
emy114
Buna ziua . Problema mea la care cer ajutorul specilistilor in justitie este urmatoarea : Am dat in judecata asociatia de proprietari pentru ca a ... (vezi toată discuția)
Divorti
margaandreea
buna ziua,am avut in iunie procesul de divorti in care sotul n-a semnat divortul pe motiv ca nu vrea sa divorteze si afost amanat pe luna septembrie si ca ... (vezi toată discuția)