avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probe admise în instanțã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probe admise în instanțã

Bună ziua,
Doresc să știu dacă înregistrările propriilor apeluri telefonice pot constitui probe în instanță într-un litigiu de muncă.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Andreea Iacsa , Avocat 16:12, 27 Februarie 2012
Codul muncii prevede ca dispozitiile acestuia se completeaza cu dispozitiile codului de procedura civila.
Iar Cod.proc.civ. enumera urmatoarele: dovada cu inscrisuri, verificarea de scripte, dovada cu martori, expertiza, cercetarea la fata locului si interogatoriul.

Singura ramura de drept in care sunt admise inregistrarile audio sau video este cea legata de faptele fapte, dar si acolo sunt admise doar daca au fost, in prealabil, autorizate de catre instanta, iar apoi efectuate expres de anumite persoane.

Proba pe care o detineti este extrajudiciara, insemnand ca instanta nu este obligata sa o admita sau, chiar daca o admite, sa tina cont de ea.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
Andreea Iacsa, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se accepta in instanta probele video sau audio? justme8 justme8 in cazul in care ai probe video /audio care inculpa o prs din conducere dintr-o institutie, institutie care la randul ei ce ti-a dat firma in judecata, se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio sau video proba in instanta Angel22 Angel22 Sint admise inregistrarile audio video in proces civil. (vezi toată discuția)
Ce dovezi ar trebui aduse in cazul hartuirii morale la locul ... Vali P. Vali P. Ce dovezi ar trebui aduse in cazul hartuirii morale la locul de munca si unde ar trebui sa ma adresez? De mai multi ani mi se fac tot felul de sicane de catre ... (vezi toată discuția)