am vrut sa depun o cerere la asociatia de locatari motivand in ea ca se fac abuzuri din partea administratorului, ca trece mai mult la intretinere, si mai multe aspecte. Am cerut administratorului sa-mi dea numar de inregistrare la cererea care am lasato si mia zis ca nu da numar de inregistrare.
Este obligat sa dea numar de inregistrare?
Faza cu numerele de inregistrare la o asociatie de proprietari este valabila numai in varianta in care asociatia a deschis un registru de intrari- iesiri documente. Deoarece, acest registru nu este obligatoriu prin lege, unele asociatii l-au deschis altele nu, dupa cum s-a hotarat de catre cineva sau nu.
Dar ce doriti sa demonstrati cu acel numar?. Daca doriti sa se tina cont ca ati reclamat ceva la o anumita data si nu s-a tinut cont de necazul dvs.(sau alceva), puteti spune oricui ca cererea a fost lasata in sediul asociatiei, pe masa administratorului dupa care ati iesit afara.:D
orece reclamatie se face in forma scrisa ( ce a ce a facut ) adresata presedintelui ,daca adm nu da nr de inreg (ca de ex. nu are) sa semneze de primire pe o copie cu data de primire, daca nu vrea sa primeasca mergeti la presedinte ,iar daca nici el nu vrea sa primeasca ,o trimeteti prin posta cu aviz de primire. Nu este suficient sa spuneti unui locatar ca ati lasat-o la admin. Acea pers poate sa uite ,poate este omul admin ,....
Cererea trebuie adresata catre conducerea asociatiei (presedinte, comitet executiv), nu catre administrator, care este un angajat al asociatiei, mai ales ca in cererea respectiva va plangeti de incarcarea listelor de plata tocmai de catre administrator. De unde ati ajuns la concluzia ca administratorul "trece mai mult la intretinere"? Cererea, sau mai exact spus- contestatia la lista de plata o face-ti in 2 exemplare, adresata presedintelui asociatiei, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Totusi, cred ca inainte de a acuza pe cineva, mai intai este bine sa va informati. Administratorul este verificat de catre conducerea asociatiei, iar listele de plata de afiseaza numai dupa ce sunt verificate si semnate de catre cenzor si presedintele asociatiei.
administratorul si presedintele fac abuzuri, baga prea mult la intretinere, lumina pe scara (sunt 4 becuri) zice ca s-a consumat 100 de lei luna trecuta. am centrala de apartament, am tevile izolate si tot mi-a venit 100 caldura la pausal. sunt un caz fericit: aceeasi situatie la alti vecini le-a venit caldura 170 la pausal. intr-un apartament din scara locuiesc 5 persoane iar la intretinere sunt 4 si multe alte nereguli
Ati vazut factura de lumina ? ,poate este o regularizare.Repartizarea cosumului de caldura le face firma cu care aveti contract (se observa ca aveti repartitoare ), asoc nu are nici o posibilitate de influienta (vedeti multe interventii pe site). dar totusi observ ca aveti motive intemeiate sa adresati o cerere de lamurire din partea asoc. Pana la urma cum ati depus cererea sau ati renuntat?