avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu plateste pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu plateste pensia alimentara

Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Sora mea a divortat din aprilie 2011, in noiembrie i-a venit decizia irevocabila in care scria ca fetita lor de 1 an si jumatate ramane in grija mamei si ca tatal trebuie sa-i plateasca o suma de 200 RON lunar incepand cu luna aprlie 2011 in care a fost intentat divortul de catre el. Nici pana in prezent el nu i-a platit nici un ban. El este in italia. Daca il da in judecata cum va face ca el sa se prezinte la tribunal? Si ce consecinte are asta pentru el? Va primi o amenda, sau va fi obligat sa-i dea toti banii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters98379 , utilizator 17:19, 27 Februarie 2012
mama trebuie sa se duca cu hotararea la executorul judecatoresc si sa il execute silit pentru toata suma (cate luni de cand nu a platit x 200 lei)

se poate face si o plangere penala pentru abandon de familie (trebuie sa se constate reaua credinta a tatalui)
multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara nixnix nixnix am o intrebare la care as dori un raspuns in luna aprilie sotul mreu a divortat in urma divortului el ramand cu copilul,ac divort sa terminat in luna ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti definitive si irevocabile. Luc1a Luc1a Buna! Sunt mamica unei fetite de cinci ani care se afla in custodia mea in urma procesului de divort si stabilirea custodiei acesteia. In urma cu doua luni eu ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere copiii minori AndreaSera AndreaSera In 2011 luna August am intentat divort,care a devenit irevocabila si definitiva in Septembrie 2011, plata intretinerii fiind stabilita la suma de 223,30 ron in ... (vezi toată discuția)