avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... am o nelamurire!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

am o nelamurire!

Buna seara am si eu o nelamurire am cumparat acum un an o masina inmatriculata Ro de la cineva din Sibiu si dupa 45 zile am vandut-o la altcineva din alt oras .Primul propietar mi-a dat fiscalul .masina am bagat-o si la mine la finante dar nu am mai apucat sa o inscriu in circulatie urmand ca ultimul cumparator sa si-o inscrie pe numele lui.,dar zilele trecute am fost dat in judecata de primul propietar mintind in reclamatia de la tribunal ca el plateste impozit dar adevarul e ca masina a fost radiata de el de la financiar dar nu si de la politie.Primind citatia acasa am trimis intampinare si copii dupa contract care am vandut-o eu si acte doveditoare ca nu e asa cum spune el ca reclamant si ca a mintit si ca nu pot face inmatricularea masinii deoarece masina nu mai este la mine ,l-am anuntat si pe reclamant de acest aspect dar el nu s-a prezentat la proces.Acum am citit pe portalul judecatoriei Sibiu de sentinta in care i se admite lui cererea de chemare in judecata netinindu-se cont ca eu nu mai am masina(Solutie: Admite acţiunea civilă formulata de reclamantul în contradictoriu cu pârâtul Obligă pârâtul să se prezinte la sediul Instituţiei Prefectului Sibiu – Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule, în vederea radierii de pe numele reclamantului a autoturismului şi înmatricularea autoturismului pe numele pârâtului, în caz de refuz, sentinţa urmând să ţină loc de consimţământ în faţa organelor competente. Cu apel în 15 zile de la comunicare. )
Intrebarea e pot face cei de la politie ceva adica as vrea sa-i fac plangere penala sau sa-i deschid eu lui proces pentru marturie mincinoasa si falsuri in inscrieri sau ce pot face pentru ca eu nu ma pot duce la tribunal ptr recurs sunt 600km si nu cred ca s-a tinut cont de intimpinarea depusa de mine?#-o:(

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism flori_minicards flori_minicards Buna seara am cumparat un autoturism de la o doamna din Mehedinti masina a inscriso in 02/02 /2013 fara plata taxei de mediu dumneaei avand aceasta ... (vezi toată discuția)
Obligația de a face. mai pot introduce în proces vânzătorul mașinii neînmatriculate pe care, la rândul meu, am vândut-o? faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)
Obligatia unei instante de a inmatricula un autoturism faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)