avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adaposturi antiaeriene
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adaposturi antiaeriene

Buna seara!
Va scriu intrucat am ajuns la limita.Problema pe scurt e in felul urmator: stau in chirie intr-un apartament la parter.Sub mine locuieste cineva intr-un buncar antiatomic.Probleme nu ar fi daca dansa nu m-ar bate la cap aproape zilnic ca o inund.Chiar si cand nu e nimeni acasa ei tot ii curge apa deci e clar o defectiune pe coloana dar nu vrea sub nicio forma sa asculte.De la administratie s-a trimis un instalator care a constatat ca nu am o defectiune si s-a incheiat un proces verbal.Ea a mers atat de departe incat a facut aproape zi de zi scandal la administratie sa imi puna apa in plus.Apa care ii curge ei.Iar domnii de acolo s-au conformat. Aceasta individa imi verifica facturile, ma ia la rost cu ce fac eu cu apa, imi vorbeste urat, si pe deasupra mai spune si minciuni (la administratie unde se emit facturile) despre mine, la administratie si printre vecini.
Intrebarea mea este: are voie dansa sa locuiasca acolo?Ce pot sa fac sa ma lase in pace?Ea lucreaza la primarie iar cei de acolo au fost foarte reticenti cand proprietara le-a cerut socoteala referitor la cine administreaza si cui apartine acel spatiu.Ma simt supravegheata, hartuita.
Cel mai recent răspuns: lupul905 , utilizator 15:52, 5 Martie 2012
Dupa cum m-a sfatuit cineva mai sus, am sunat la Inspectoratul pentru situatii de urgenta. Prima data la cel de la Bucuresti.Acolo mi-au spus ca primaria are nevoie de acordul inspectoratului pentru a inchiria acel spatiu.Apoi am sunat la inspectoratul din Cluj care mi-a spus ca stiu situatia si ca acele spatii sunt locuibile in urma unei legi locale data cand a fost primar domnul Funar si ca au acordul lor.
Domnul de la primarie care se ocupa de situatia doamnei care sta in acest buncar a spus ca in contractul ei cu primaria scrie clar ca nu are voie sa deranjeze vecinii si ca i-a atras atentia de nenumarate ori.A mai spus de asemenea ca daca nu o sa inceteze o va muta de acolo. Sincera sa fiu ma bazez foarte putin pe spusele dansului...
Asociatia e proprietari este obligata sa intretina instalatiile comune din bloc, indiferent ca spatiile sunt locuite sau nu de cineva.
Acum fiind cat de cat lamuriti ca acolo locueste cineva legal, cu atat mai mult asociatia trebuie sa ia masuri de remediere a defectiunilor. Chiar daca acolo era spatiu gol, tot nu este normal sa curga sau sa se infiltreze apa.
S-a constatat, asa cum ati precizat mai sus ca defectiunea nu este din apartamentul dumneavoastra, dar asta nu inseamna ca s-a rezolvat problema. administratorul, instalatorul trebuie sa caute si sa rezolve defectiunea.
Asa e numai ca asociatia nu face absolut nimic. Doar pune apa in plus la facturi, apa care spun ei e cea care se pierde pe tevi pentru ca e o defectiune. Problema doamnei din beci nu e ca ii curge apa cum sustine ea.Nu a vazut asta nimeni. A spus unei persoane ca atata o sa lupte pana nu mai sta nimeni deasupra ei. Vecinului meu (pentru ca locuinta ei se intinde sub 2 apartamente)i-a facut nu mai putin de 127 de plangeri la politie.Plangeri mincinoase. Cei care au magazinul langa un telefon public au auzit-o cand a vorbit si a spus ca luni o sa imi faca si mie plangere la politie.M-am minunat sa aflu ce minciuni grosolane v-a spune: ca am trantit-o, ca i-am vorbit urat, ca nu-i deschid usa sa o las in casa. Nu mi-e teama de plangerile ei nefondate doar ca nu stiu cum sa o fac sa ma lase in pace. Ce sa le spun celor de la asociatie? Ca daca nu repara o sa ii oblig legal sa o faca? Sa le dau un termen in care sa faca asta?La o adica o sa imi spuna bine bine si o sa treaca luni si tot degeaba pentru ca nu le pasa.
Telenovela asta spuneti-o proprietarului apartamentului care poate discuta cu cei din conducerea aswocuiatieui, cu vecinii, cu politia.
O stiu si ei foarte bine. Au discutat dar...tot nimic
Privita din exterior chiar pare o telenovela. De-a rasul plansul

Alte discuții în legătură

Problema cu vecinii lacrutza lacrutza Problema cu vecini Buna Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra mă inundă repetat, la fiecare 2-3 luni. asigurătorul nu mă despăgubește iar asociația nu se implică, ce aș putea face? lili.ana lili.ana Buna ziua, As dori consultanta de specialitatea pt actionarea in instanta si recuperarea daunelor in urmatoarea problema: Vecinul de deasupra ma inunda ... (vezi toată discuția)
Reclamatie asociatia de locatari alinalina45 alinalina45 Inundat de vecin, pasi de urmat pt rezolvarea problemei, model notificari?Buna ziua! De o saptamana am facut sesizare verbala catre administrator ca in baie pe ... (vezi toată discuția)