avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 162 Cod procedura civila. help!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 162 Cod procedura civila. help!

Va rog sa-mi explicati la ce se refera art 162 Cod procedura civila. Se refera la faptul ca pot invoca in recurs necompetenta materiala chiar daca nu am invocat-o in prima instanta conform 159 alin 1-3?
Speta este urmatoarea: Am avut o actiune si din eroare am introdus-o la judecatorie desi legea prevede clar faptul ca instanta competenta este tribunalul. Judecatoria se declara competenta si admite actiunea de la primul termen. Cand am vazut hotararea mi-am dat seama ca este pronuntata de o instanta necompetenta si am facut recurs invocand 304 punct 3. Problema care se pune este ca nu mi-am dat seama de ultimele modificari intervenite si realizez ca nu prea am sanse de castig si risc sa raman cu o hotarare pronuntata de o instanta necompetenta.
Va rog sa-mi dati un raspuns deoarece art 162 este singurul pe care ma pot baza. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: exoexo , utilizator 12:56, 14 Martie 2012
Sigur! Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)
Hotarare data cu incalcarea competentei materiale si teritoriale olivia stoicescu olivia stoicescu Ce se intampla cu o hotarare care s-a dat cu incalcarea competentei materiale si teritoriale(ramane valabil ce s-a judecat sau procesul se reia de la 0)? (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare - invocare exceptii, probe sepuccu sepuccu buna ziua, imi poate spune cineva daca la primul termen la care se judeca o contestatie in anulare pot invoca exceptia necompetentei teritoriale?(mentionez ca ... (vezi toată discuția)