Pe data de 7 iunie 1993 m-a inpins nu stiu cine sa fac un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager pe o garsoniera intre mine si o nepoata de a mea eu nefiind casatorit la vremea aceia.Am trecut o suma modica de 130 mii lei adica cu cat am luat-o eu de la stat .Toate bune si frumoase pana in anul 2010 cand nepoata mea s-a bagat in datori mari cumparand un teren la un pret mare care acum nu mai valoreaza nici jumatate cat a dat pe el si acum ma sacaie pe mine sa parasesc garsoniera si vorbeste peste tot ca eu stau in casa ei.Avem la tara o gospodarie care si acolo sant in conflict cu sora mea respectiv mama ei si a inceput si acolo sa ma ponegreasca in fel si chip atat mama ei cat si concubinul sorei mele si spunand prin sat ca stau in casa fica-si urmand sa ma dea afara.Sant mai multe de spus dar sa concluzionez ,imi tulbura poseseia viagera.Rugamintea me-a este daca pot ataca in instanta sa-mi recuperez garsoniera chiar si dandu-i suma scrisa de fapt fictiv in act, actualizata .Va multumesc anticipat , daca as avea sorti de izbanda as dori sa lucrez cu cel care imi raspune la intrebare
Sansele de a castiga acest proces sunt, practic, zero.
Insa trebuie sa stiti ca nepoata nu poate sa va dea afara din locuinta si va faceti griji inutil.
Ea poate sa vanda garsoniera, dar dreptul dvs. va fi respectat in continuare de noul proprietar.
Consultati un avocat sa va explice in detaliu ce drepturi aveti dvs. si ce drepturi are nepoata.
Succesiune
eder
Am un proces de succesiune
9a murit tatal meu si am ramas mostenitori eu sor-mea si maica-mea) si iesire din indiviziune la judecatorie care se prelungeste. ... (vezi toată discuția)