avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sfat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sfat

Am lucrat intr-o drogherie din galati, pe 13.01.2012 mi-am dat demisia, administratorul m-a rugat sa nu plec si a angajat si cea de-a 2 persoana , acesta fiind si motivul divergentelor, nu aveam schimb de tura tb sa lucrez 10 ore pe zi eu fiind braileanca. Am trecut peste incident noua angajata a venit la munca 5 zile dupa care si-a dat demisia. In acest interval nu s-a mai pomenit nimic de demisie si de plecarea mea. Pe data de 27.01.2012 a venit sotia administratorului la mine si mi-a cerut cheia de la drogherie spunindu-mi ca nu mai am ce cauta la servici. Abia mi-am recuperat salariul si la lichidare mi-a intins 500 ron m-a pus sa semnez o dispozitie de plata cu pretext ca aceea este perioada mea de preaviz. Mi-a zis ca regreta ca nu mi-a spus de concediere si ca nu mi-a dat preaviz dar asta este. Am refuzat sa iau banii si nu am semnat nici o dp. Vreau s-o dau in judecata pt ca m-a concediat abuziv si sa-i cer daune morale. tb sa merg la tribunal in Br sau Galati. Ce sanse de izbanda am. Dati-mi un sfat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 28 Februarie 2012
Cererea de demisia a ramas la angajator?
da
Sunt debusolata, nu mi-am gasit inca servici, si m-am saturat sa fii tratat ca pe plantatie chiar si atunci cind esti corect! Nu m-a lasat sa intru in drogherie, in luna noiembrie cerindu-mi avizul de libera practica sa-si obtina autorizatia de functionare in baza acestuia, nu stiu ce urmarea aceasta femeie!
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
auroragrigore77, utilizator
Daca cererea de demisie a ramas la angajator, inseamna ca acesta s-a prevalat de ea, astfel incat dupa un anumit timp a decis incetarea raportului de munca.
De la data comunicari deciziei de incetare a raportului de munca aveti posibilitatea sa depuneti constestatie in termen de 45 de zile la Tribunalul in raza caruia aveti domicliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie adinaiuliana adinaiuliana Buna ziua, un coleg si-a dat demnisia cererea fiind formulata \" .... va rog sa imi aprobati cererea de incetare a contractului de munca cu acordul ambelor ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie farmacist diriginte alynutza_81 alynutza_81 cum trebuie sa formulez cererea de demisie pe care patroana mea mi-a spus sa o fac ?eu ocup functia de farmacist diriginte in cadrul unei farmacii al unui mini ... (vezi toată discuția)
Plecarea de la locul de munca loa94 loa94 Buna ziua, As dori sa stiu ce se poate intampla daca plec de la locul de munca ( nu ma prezint la servici ). Doresc sa fac chestia asta deoarece nu voi fi ... (vezi toată discuția)