avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand merg la lucru?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand merg la lucru?

Buna ziua, cand trebuie sa ma intorc la lucru din concediul de crestere al copilului daca el implineste 2 ani in 28 feb? De la firma unde am lucrat mi-au zis sa vin in 1 martie; dar ce se intampla cu ziua de 29 feb?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 28 Februarie 2012
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

Asadar, ziua in care trebuie sa reveniti la serviciu este data de 29.02.2012 si nu 01.03.2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim madylumy madylumy buna dimineata, am si eu o intrebare: un salariat aflat in concediu fara plata perioada 03 ianuarie - 29 februarie, data sfarsit suspendare este 29 feb., dar ... (vezi toată discuția)
Depunere cerere revenire din cic la serviciu lacra1985 lacra1985 Buna seara. Pe 29 februarie 2012 am nascut si pe data de 11 aprilie am intrat in CIC. Pe 29 februarie 2014 se implinesc doi ani si vroiam sa stiu cand ... (vezi toată discuția)
Cand ma intorc la servici? maddy33 maddy33 Buna ziua.Sunt in concediu pentru cresterea copilului de pana la doi ani.Copilul inplineste pe 17 februarie 2 ani.As vrea sa va intreb cand trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)