avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul intretinere apartament si recuperare sume
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul intretinere apartament si recuperare sume

Buna ziua,
Sunt proprietara unui apartament in care am locuit cu familia mea (total 3 pers) pana in data de 1 mai 2011 cand am decis sa ne mutam. La acea data am depus o cerere la administratorul nostru instiintandu-l de acest fapt. Incepand cu acea data pe tabelul cheltuielilor lunare am aparut cu o persoana. Mentionez ca aproximativ la 2 luni mergeam la apartament si transmiteam consumul de apa rece respectiv calda intrucat mi-a ramas masina de spalat haine acolo, chiar mai faceam o baie, deci consum de apa exista, asta pana in mom in care ne-am cumparat o masina de spalat, in luna octombie. Ulterior am continuat sa transmit consumul infim dealtfel. Chiar cu transmiterea acestui consum real la aceasta data avem aproximativ 20 mc apa rece si 13 apa calda platita in avans (diferenta intre indexurile de la admnistrator si cele reale din apartament) Exista vre-o posibilitate in a ne recupera banii? intrucat am dori sa vindem apartamentul.
Multumesc
In situatia in care ati comunicat ca in aparttaent nu locuieste nicio persoana,continuarea calcularii costurilor de intretinere aferent 1 persoana ,poate fi apreciata drept abuz
Exista posibilitatea alinierii consumului real cu cel inregistrat de catre asociatia de proprietari in conditiile in care ,in perioada urmatoare ar fi fost posibila o "corectie"a consumurilor si a inregistrarilor,varianta care practic nu poate opera in conditiile in care interesul dvs primordial este de tranzactionare apartament
Deci, revin exista vre-o posibilitate legala imi a recupera banii pe care i-am achitat lunar (ma refer la sumele platite pentru o persoana)? si totodata o regularizare a consumului de apa si implicit recuperarea valorii mc apa rece calda platita in avans?
Banii inapoi nu cred sa-i puteti obtine.
Dar puteti sa cereti cumparatorului contravaloarea acestui consum platit in avans.
Nu implicati asociatia in aceasta problema intrucat ati fost de acord cu listele afisate!
Pana a gasi un viitor cumparator eu doresc sa ajung pe `fagasul ` normal. Deci vreau un calcul legal. chiar nu este posibil ceea ce imi doresc eu?
1- cf l 230/2007 ,, puteti contesta in 5 zile de la afisare listelor de plata, cuantumul datorat de dvs'', faceti asta ori prin recomandata ori prin 2 ex unul ramanand cu stampila si nr inregistrare la dvs.
2- Sumele se recupereaza in instanta prin actiunea in constatare a unei situatii faptice - lipsa temeiului legal al platii unor utilitati unde l 230/2007 nu o prevede decat in anumite imprejurari Ex: o persoana sa locuiasca acolo, astfel fiind calculate in functie de nr de persoane anumite servicii.
3 - Nu se merita. e o asociatie cu oameni putrezi

Alte discuții în legătură

Diferente apa calda/apa rece DanAlyna DanAlyna Buna ziua, Pe lista de plata a cotelor de contributie la cheltuielile AP a aparut la rubrica Cheltuieli pe cota parte indiviza, subrubrica \"Diferente apa ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment Pilu Pilu Buna ziua, as dori sa intreb daca fondul de rulment care trebuie platit la asociatiile de proprietari/locatari este obligatoriu, prin lege, sau facultativ. ... (vezi toată discuția)
Verificarea apometrelor mihaeladumitrache73 mihaeladumitrache73 Buna ziua, In blocul in care locuiesc, majoritatea locatarilor si-au pus apometre sau centrale de apartament. Eu nu, impreuna cu inca vreo 4 apartamente. ... (vezi toată discuția)