avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă incheiere interlocutorie-posibilitatea de a reveni ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

incheiere interlocutorie-posibilitatea de a reveni asupra ei


in cazul in care instanta,la un termen de judecata prin intermediul unei incheieri interlocutorii respinge exceptia inadmisibilitatii cererii de chemare in judecata pe cale de contencios administrativ in considerentul ca s-ar fi indeplinit procedura prealabila prevazuta de art 7 din Lg 554/2004(in contencios administrativ), dar cu toate acestea, dupa 4 termene revine asupra acestei exceptii si o uneste cu fondul!!!.
Intrebare:
in ce situatii o instanta de judecata mai poate reveni asupra celor dezlegate printr-o incheiere interlocutorie?
cunosc faptul ca potrivit art 268 alin(3) coroborat cu art 282 alin(2), asupra incheieri interlocutorii, judecatori sunt legati in sensul ca nu mai pot reveni asupra lor.Cu toate acestea, solicit ajutorul colegilor(in cazul in care s-au lovit in practica cu o atare situatie), sa imi prezinte daca totusi exista o asemenea posibilitate si care ar fi temeiul de drept.
In speta mea, instanta a revenit asupra celor decise in incheierea interlocutorie pe considerentul ca intr-un alt ciclu procesual, o instanta superioara(curte de apel) a decis in mod definitiv si irevocabil ca este inadmisibila actiunea pe considerentul ca nu s-a respectat procedura prealabila.Acesta decizie a fost data dupa ce in speta prezentata instanta a pronuntat incheierea interlocutorie.
Ca atare, in cazul in care dupa ce o instanta se pronunta printr-o incheiere interlocutorie asupra unei exceptii(inadmisibilitate in cazul meu), si dupa aceea intervine autoritate de lucru judecat asupra aceleiasi dezlegari a exceptiei in cadrul unui proces paralel(nu era cazul de litispendenta sau conexitate), autoritatea de lucru judecat poate fi privita ca si o exceptie prin care instanta sa poata reveni asupra celor decise in incheierea intelocutorie?
multumesc anticipat
av zagrean
Cel mai recent răspuns: thomas28 , utilizator 14:21, 29 Februarie 2012
revenirea asupra a ceea ce s-a pronuntat asupra exceptiei printr-o incheiere interlocutorie, este motiv de casare...exista practica judiciara (c.proc.civ. adnotat de G.Boroi si O.Spineanu); aceste incheieri interlocutorii sunt obligatorii a se tine cont de ele si la pronuntarea hotararii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie alina_vi alina_vi Am solicitat judecatoriei sector 5 investirea cu formula executorie a unui bilet la ordin. Aceasta mi-a admis actiunea pronuntand o incheiere in 22.07.2009 ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare eder eder Art. 282 CPC: [b]Impotriva incheierilor premergatoare nu se poate face apel decat odata cu fondul[/b], in afara de cazul cand prin ele s-a intrerupt sau s-a ... (vezi toată discuția)
Instanta se dezinvesteste cand pronunta o hotarare sau cand este comunicata? aidu aidu Instanta se dezinvesteste cand pronunta hotararea, pe care scrie (dezinvestire) Totusi, dpdv meu, dezinvestirea ia efect doar cand mi-este comunicata ... (vezi toată discuția)