avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta intretinere

Daca ai o restanta de 3000 lei la intretinere (incluzand si penalitati) cand iti poate scoate apartamentul la licitatie ?
Deoarece am intalnit o situatie cand pentru aceasta suma, proprietarul apartamentului a primit notificare scrisa in care se specifica ca, daca nu plateste toata suma in 10 zile, apartamentul va fi scos la licitatie.
multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters240478 , utilizator 11:37, 29 Februarie 2012
In situatia refuzului/imposibilitatii de plataa debitului,asociatia de proprietari daca detine hotarare judecatoreasca investita cu formula executorie, poate dispune continuarea procedurii legale de recuperare ,inclusiv prin scoaterea la licitatie a apartamentului
un apartament poate fi scos la licitatie ,indiferent de suma,doar in urma unei hotarari judecatoresti.
L230/2007
Art. 50. - (1) Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.

Indiferent de suma, daca a-ti depasit 90 de zile, asociatia poate actiona, insa vanzarea apartamentului se poate face doar dupa o sentinta definitiva si nu neaparat direct vanzarea apartamentului, executorul va incerca sa recupereze banutii de la dumneavoastra, si daca suma e mica puteti sa vindeti bunuri din interior si sa ramaneti cu apartamentul.
Sfatul meu este sa faceti amiabil cu asociatia o esalonare de plati si sa va tineti de termenii negociati cu platile.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita asociatie proprietari Floris31 Floris31 Buna ziua, Am datorii la asociatia de proprietari suma de 9000 ron fapt pentru care am fost dati in judecata de catre aceasta pentru recuperare ... (vezi toată discuția)
Executare silita asociatie proprietari anditheodor anditheodor am un apatament scos la licitatie de catre asociatia de propritari pentru ca pesedintele care o reprezita nu mi-a aprobat o esalonare am ajuns la a doua ... (vezi toată discuția)
Scoatere apartament la licitatie in urma neplatirii intretinerii catre asociatia de locatari Raffaello Raffaello Buna ziua. Ma aflu in situatia in care, in urma datoriilor de aproximativ 11000 lei, presedintele asociatei de locatari mi-a comunicat verbal ca va initia ... (vezi toată discuția)