avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor pt.zilele de sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor pt.zilele de sambata si duminica

va rog sa-mi spuneti cum se trece in revisal si cand, sporul care se acorda personalului care lucreaza in zilele de sambata si duminica, tinand cont ca nu lucreaza aceleasi persoane in fiecare sambata si duminica, astfel intr-o luna intreaga unii pot lucra cate 2 sambete si duminici, altii 3, altii 1.
acest spor este prevazut in regulamentul intern.
Cel mai recent răspuns: dp_ro , utilizator 15:48, 29 Februarie 2012
In revisal se trec numai sporurile prevazute in c.i.m. ... termenul de completare in revisal a sporului pentru munca in week-end , potrivit unor adrese emise de catre Inspectia Muncii , se opereaza in termen de 19 zile lucratoare de la data intocmirii statelor de plata ...
acest spor este prevazut doar in regulamentul intern, sa inteleg ca trebuie sa-l trec si in revisal, dupa intocmirea statului de plata? chiar daca nu este trecut in CIM, doar in regulamentul intern??
HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor prevede expres ca in revisal se introduc numai sporurile prevazute in c.i.m. ... pe cale de interpretare, sporurile prevazute in reg.intern nu ar trebui introduse in revisal.

Daca doriti sa-l operati in Revisal , atunci v-am expus solutia prevazuta de o institutie abilitata in a face anumite precizari cu privire la REVISAL.
multumesc!
tocmai datorita interpretarii HG-ului 500/2011 nu m-ai stiu ce e obligatoriu sa se treaca in REVISAL si ce nu.de aceea am precizat ca acel spor este trecut doar in RI al societatii si nu in CIM, dar dupa cum spuneti dvs, este m-ai buna solutia de a-l trece in REVISAL
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in revisal spor de week-end cata8 cata8 Din cate am citit ,inteleg ca ptr un salariat care lucreaza sambata sau duminica primeste un spor de week-end. Daca el lucreaza prin rotatie , 1-2 week-end-uri ... (vezi toată discuția)
Stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Spor week-end ela30 ela30 Buna seara, Am o nelamurire;sporul ce se acorda salariatilor care primesc cele 2 zile libere consecutive in timpul saptamanii nu in week-end se trece in ... (vezi toată discuția)