avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii garantie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

garantie

Buna ziua,
as dori sa ma lamuriti cu o intrebare. La firma care lucrez se obisnuieste sa se retina garanti banesti. La plecarea fiecarui angajat i se restituie garantia baneasca dupa incetarea contractului, la 45 zile. Restituirea garantiei se face exact cat a fost suma retinuta. Nu trebuie calculata dobanda la aceasta suma pe periada cat aceasta suma a fost retinuta?, ce pot face sa primesc garantia cu dobanda aferenta perioadei cat a fost retinuta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 20:19, 29 Februarie 2012
Exista un act legal incheiat intre dvs. si societate care sa prevada si dobanda la garantie?
nu, societatea nu a stipulat in contract numai clauza ca vor elibera garantia numai dupa 45 zile
Atunci din pacate nu puteti solicita nici-o dobanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie nerestituita Oanastefania Oanastefania Conform contractului de garantie, in maxim 6 luni de la incetarea contractului individual de munca suma retinuta in contul garantiei se restituie fostului ... (vezi toată discuția)
Garantii salariale raduradu2 raduradu2 M-am lichidat de la o firma si nu am primit garantiile care au fost retinute in primi 2 ani dupa angajare. Ce obligatii are angajatorul cu privire la suma de ... (vezi toată discuția)
Garantia oprita din salariul lunar despadaniela despadaniela cui trebuie sa ma adresez daca institutia la care am lucrat la incetarea contractului ,si plata drepturilor salariale la zi ,u mi-a inapoiat garantia oprita ... (vezi toată discuția)