avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pe mijloacele de transport in comun, plangere ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pe mijloacele de transport in comun, plangere contraventionala

In noiembrie am fost prins fara bilet, am prezentat un act de identitate mi s-au luat datele insa nu am semnat nimic. In cursul zilei de azi mi-a venit plic cu amenda de la primaria comunei unde am adresa in tulcea.
O pot contesta daca nu am semnat nici un proces verbal sub pretextul ca mi-au fost folosite datele?
Cel mai recent răspuns: lavro , utilizator 21:18, 1 Martie 2012
Da, puteti depune plangere la Judecatoria Tulcea, pe care o motivati cum credeti sa va fie favorabila.... Dar nu pot sa ma pronunt, care va fi solutia instantei.
Daca puteti formula aparari in favoarea Dv. si ei nu au dovezi puteti solicita preschimbarea sactiunii din amenda in "avertisment". Succes
Amenda este de la RATB, in Constanta este RATC, este cu executare silita in 15 zile..ce se intampla daca nu o platesc? Mentionez ca nu am casa, masina, nimic pentru care sa platesc taxe, sunt student. Se subscrie in 2 ani?

Multumesc!
Din moment ce nu esti solvabil nu se poate intampla nimic, amenda se va inregistrata la administratia financiara si atunci cand vei avea nevoie de un certificat fiscal vei fi obligat sa o platesti asa ca sa nu te judeci cu ei pentru o constatare a prescriptiei. De preferat sa faci plangere contraventionala si sa soliciti inlocuirea amenzii cu avertisment(invoci o situatie finaciara precara)
Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb Fleoarca_Irina Fleoarca_Irina Buna ziua. Sambata 14 ianuarie, Am primit o amenda pe lina 182 intre titulescu si gara de nord (o singura statie). M-am urcat in masina fiindca mai aveam 5 ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb - cum formulez plangerea contraventionala? newuser newuser Buna seara, am circulat cu RATB, am validat cardul, a urcat controlorul la un mom ent dat, mi-a verificat cardul si mi-a spus ca nu a fost validat de ... (vezi toată discuția)
Contestatia unei amente luate in r.a.t.b ( trolebuzul 69) Andariana Andariana Buna! Astazi ma aflam in trolebuzul 69 mergeam la autogara Obor , si in statie cand trebuia sa cobor au urcat controlorii care mi-au pretins biletul . ... (vezi toată discuția)