buna ziua Suntem divortati de doi ani,am avut un apartament luat in comun si un credit de nevoi personale la care eu am fost titular si el coplatitor.Apartamentul a fost vandut de comun acord in noiembrie 2011 cu conditia ca acel credit sa fie achitat imediat , ratele nemaifiind achitate cu de aproximativ 1 an inainte din cauza intarzierii din partea lui a platii ,apoi pt ca nu a mai avut serviciu si nu a mai avut de unde sa achite vreo 6 luni si in final a mai refuzat sa plateascaceva.Vreo 3 luni eu am achitat rata si apoi nu am mai achitat nici eu.
Dupa vanzarea apartamentului nu a mai vrut sa mearga sa achitam creditul.Ce pot face? Daca platesc eu intreg creditul si il dau in judecata sunt in pierdere deoarece lui nu are din ce sa ii ia banii pt ca nu mai are nimic in proprietate pe numele pt a-l putea forta sa isi achite rata.Daca deschid partaj care ar fi taxele ce trebuiesc achitate si cum as putea sa rezolv aceasta pb cu bani cati mai putini si cu sanse cat mai mari de castig - plata juma - juma a creditului?Am avut incredere in vorbele lui si nu am nimic scris la mana.Se poate cere la tribunal dovedirea utilizarii banilor si aici ma refer la fiecare cam cat a folosit din credit? Dupa un calcul scurt banii s-au cam dus si pe pb de ale lui in urma unui accident de masina,dosar de alcoolemie si accident cu victima.
mentionez ca toate instiintarile din partea bancii le-a primit el deoarece a ramas cu chirie in apartamentul vandut si acolo vine corespondenta.Inaninte de vanzarea aprtamentului am facut hartie la banca sa mi se comunice valoarea exacta de plata ,hartie ce i-am prezentat-o si lui.
Exista solutii clare si utile?
Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile dvs
fara a studia in detaliu problema nu ne prea "putem da cu parerea" si sa fim "pe obiect", insa instanta va analiza cu siguranta toate circumstantele si datele problemei si credem ca va trage o concluzie corecta...:thumbup: ar fi bine sa contactati un avocat si sa-i prezentati toate documentele si detaliile problemei.