avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzarea unui teren fara imputernicire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzarea unui teren fara imputernicire

Stuatia sta cam asa: locuesc in Spania de 8 ani dar in 2006 am cumparat un teren in tara impreuna cu fostul meu sot. Suntem amandoi titulari numai ca eu apar intai si dupa aceia el.Am divortat de el si acum eu vreau sa vant terenul dar nu stiu nimic de el nici unde locueste nimic nimic. Precizez ca nu s-a facut partajul dupa divort. Cum pot vinte terenul sau jumatate din el avand in vedere ca nu stiu unde locueste si familia lui nu vrea sa-mi spuna nimic. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana0006 , utilizator 11:19, 1 Martie 2012
Va trebui sa promovati actiune de partaj pentru a putea vinde partea dvs.
Partajul poate fi facut de comun acord, cand cei doi fosti soti se inteleg asupra impartelii sau pe cale judecatoreasca ,atunci cand fostii soti isi contesta cota de contributie sau felul in care bunurile ar trebui impartite intre ei.

Ce poate influenta cota- parte ce va reveni fiecaruia dintre fostii soti:

- Sumele de bani pe care unul dintre soti le-a platit, in timpul casatoriei, in beneficiul unei terte persone, vor duce la diminuarea contribuitiei pe care acesta a avut-o la dobandirea bunurilor comune

- Sumele de bani pe care unul dintre soti le-a risipit pentru placerile sale personale- pot contribui ,de asemenea, la micsorarea contributiei pe care acesta a avut-o in timpul casatoriei

- Munca in gospodarie – influenteaza in mod pozitiv ( in beneficiul sotului care a prestat-o ) cota contributiei sale

- Sumele de bani pe care unul dintre soti le-a folosit in vederea achitarii unor datorii proprii vor putea influenta in sens negativ, contributia acestuia la dobandirea bunurilor comune.


Odata individualizata, cota parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata.Imobilul va fi putea fi vandut daca va fi atribuit dumneavoastra.




Eu nu stiu absolut nimic de el nici unde locuestie nimic. Ce pot face in acest caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Florinqq Florinqq Buna ziua.Mama mea vrea sa divorteze de tatal meu deoarece nu se mai inteleg(tata bea, face scandal,pur si simplu o agreseaza psihic;asta de cand ma stiu-abia ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters86398 ContSters86398 bun ziua as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita Daca ar fi sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire valyg valyg La o casa mostenita in timpul casatoriei,in cazul unui divort,sotia ce drepturi are? (vezi toată discuția)