Expun pe scurt (sper sa fiu inteleasa) situatia:
-apartament coachizit in timpul concubinajului (1/2 si 1/2 fiecare)
-eu solicit atribuirea apartamentului si pe el sa-l despagubesc
-expertul in constructii stabileste valoarea apartam. mult mai mare decat pretul pietei
Intrebare: Pot solicita ulterior ca apartam. sa se puna in vanzare de catre executor judecat.? Sunt convinsa ca nu se va vinde la prima licitatie la pretul pe care l-a stabilit expertul. La cea de-a doua licitatie pretul va trebui scazut. Eu in calitate de parte in procesul de partaj pot licita la a 2a, la a 3a licitatie?
Vreau neaparat sa iau eu aprtamentul, dar nu sa-l despagubesc pe el cu jumatate din valoarea prea mare stabilita de expertul in constructii.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc frumos.
Da puteti participa la licitatie.
Ba chiar sunteti scutita de plata cautiunii. (506 alin 3)
Nu este insa o idee buna sa vindeti bunul in aceasta forma. Motivele nu vi le pot detalia aici.
Multumesc frumos pt. raspuns. Imi spuneti ca nu este bine sa vand bunul in aceasta forma. Dar nici sa-l despagubesc pe el cu o valoare f mare imi este f greu. Cum credeti ca ar fi bine sa procedez?
nu va pot spune decat atat .... licitatia insemna sa intrati intr-un ~sistem~ in care nu mai puteti controla lucrurile. In acest sistem altii fac cartile .... si vor iesi castigatori.