avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Sotul este fost detinut, iar sotia viitor magistrat. ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Sotul este fost detinut, iar sotia viitor magistrat. Este posibil?

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire legata de incompatibilitatile magistratilor. intr-o familie, sotul a fost condamnat la 6 ani de inchisoare pentru jaf armat, a fost liberat conditionat dupa 4 ani si de atunci nu a mai avut probleme. Se cunostea cu viitoarea sotie inainte de comiterea jafurilor insa la momentul producerii lor ei nu se mai vazuse de foarte multi ani. dupa ce a iesit din inchisoare, s-au reintalnit si se gandesc sa se casatoreasca. Ea este absolventa a facultatii de drept si urmeaza sa sustina examenul de admitere in INM.
Credeti ca ii poate afecta viitorul in magistratura, faptul ca viitorul ei sot a avut o condamnare? Prejudiciul nu a fost recuperat inca si este vorba de o suma de bani destul de mare, ar putea afecta in vreun fel viitorul ei?

Multumesc frumos.
Pe langa faptul ca e vulnerabila (presa ar manca-o de vie daca s-ar auzi ca e casatorita cu un fost detinut), mai e si factorul subiectiv: cum va judeca ea un dosar in care inculpatule trimis in judecata pentru talharie? Va simti nevoia sa fie blanda si intelegatoare cu inclupatul tot asa cum a fost si cu sotul ei?
Nu vreau sa comentez mult.
Legea ii permite sa fie magistrat.
Sotul ei poate ca acum este cuminte.
Daca nu este cuminte trebuie sa fie prins din nou deoarece daca comite noi infractiuni va trebui dovedit...
AnaMaria028 a scris:

Va multumesc si dvs pentru raspuns. Asta ma gandesc si eu. Din moment ce ajungi in magistratura, ai o anumita pozitie. Eu tot incerc sa o conving pe prietena mea sa nu faca pasul acesta, deoarece nici ea nu isi doreste dar exista anumite obligatii si o teama de ce s-ar intampla daca nu il face. tocmai de aceea am incercat sa vad daca exista ceva legal pentru ca ea sa aiba niste argumente bazate pe dovezi concrete. Inca o data, va multumesc frumos pentru raspunsul dvs.

Ce nu-si doreste? Sa ajunga magistrat sau sa se casatoreasca cu omu`? Ii trebuie argumente sa n-o faca??? hai ca-i tare asta....:slap:

MadilB a scris:

Ce nu-si doreste? Sa ajunga magistrat sau sa se casatoreasca cu omu`? Ii trebuie argumente sa n-o faca??? hai ca-i tare asta....:slap:

Si mie mi se pare bizara treaba asta.
Cand nu vrei sa te casatoresti cu cineva nu ai nevoie de asemenea argumente (cariera).
Da vrei cu adevarat sa-ti traiesti viata alaturi de el nu mai conteaza altceva.
Insa daca nu vrei asta, atunci acest simplu argument e suficient. Nu ai nevoie sa mai aduci si altele.
In Olanda politistii inainte de a fi angajati la Politie sunt verificati daca au infractori in familie. In caz ca rude apropiate sunt infractori, li se refuza angajarea, tocmai pentru ca se considera ca astfel de relatii de rudenie pot fi exploatate pentru a proteja infractorii prin a le oferi informatii care sunt secret de serviciu.

In ce o priveste pe viitoare magistrata, daca legea nu prevede ca lucrul este interzis, atunci este permis. Insa asupra ei va plana suspiciunea de a putea fi influentata de infractori si ar fi de ajuns o plangere a unui cetatean nemultumit de verdictele ei pentru a-i produce neplaceri (de exemplu daca pedepseste prea bland un infractor care i-a produs pagube acelui cetatean sau rudelor lui).

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept danutzlucy@yahoo.com danutzlucy@yahoo.com As vrea sa stiu daca o condamnare de sase luni cu suspendare cu o perioada de proba de doi ani si sase luni pentru o infractiune economica, primita in urma cu ... (vezi toată discuția)
Este compatibil judecatorul care este curator al uneia dintre parti ? este... LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! :) Este compatibil judecatorul care este curator al uneia dintre parti ? Este compatibil judecatorul care si-a spus parerea cu privire la pricina ... (vezi toată discuția)
Motive temeinice de recuzare judecator ? Roland Mindrila Roland Mindrila In ce conditii considerati temeinica recuzarea unui judecator pe langa cele specificate in art. 24-art. 36 din Codul de Procedura Civila? Vi se pare normal ... (vezi toată discuția)