AM un contract de leasing auto ce tocmai a fost reziliat pentru neplata. Mi se cere, azi sa precizez locul unde este masina, altfel spun ca vor demara procedurile de executare silita. Ce inseamna asta? Legal, conform hotararii Curtii Constitutionale din aprilie 2009 si ulterior a modificarii Codului prin OUG, este necesara acordul unui judecator. Ce inseamna asta, se deschide proces? Multumesc.
masina oricum trebuie predata deoarece nu este proprietatea dvs si ascunderea ei devine infractiunea de abuz de incredere.
executarea silita se face numai de catre un executor judecatoresc insa incuviintarea executarii de catre instanta dureaza 1-2 saptamini, fara citarea partilor.
contractul de leasing este titlu executoriu si nu este necesara deschiderea unui proces in sensul de procedura contencioasa. se poate incepe direct procedura executarii.
"recuperatorii"sunt prestatori de servicii care pot recupera bunul daca dvs nu va opuneti si cooperati cu ei. este mai ieftin ptr dvs deoarece executarea silita inseamna onorariu de executare care va fi imputat debitorului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare
ONU EMIL
Un contract de leasing in care scrie ca reprezinta titlu executoriu mai trebuie investit de instanta judecatoreasca.
Soc. de leasing este din Bucuresti iar eu ... (vezi toată discuția)