avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita leasing auto
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita leasing auto

AM un contract de leasing auto ce tocmai a fost reziliat pentru neplata. Mi se cere, azi sa precizez locul unde este masina, altfel spun ca vor demara procedurile de executare silita. Ce inseamna asta? Legal, conform hotararii Curtii Constitutionale din aprilie 2009 si ulterior a modificarii Codului prin OUG, este necesara acordul unui judecator. Ce inseamna asta, se deschide proces? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:12, 1 Martie 2012
masina oricum trebuie predata deoarece nu este proprietatea dvs si ascunderea ei devine infractiunea de abuz de incredere.
executarea silita se face numai de catre un executor judecatoresc insa incuviintarea executarii de catre instanta dureaza 1-2 saptamini, fara citarea partilor.
contractul de leasing este titlu executoriu si nu este necesara deschiderea unui proces in sensul de procedura contencioasa. se poate incepe direct procedura executarii.
Deci nu au ce cauta recuperatorii la usa mea, ci numai executorul judecatoresc, dupa ce are incuviintarea instantei? Multumesc.
"recuperatorii"sunt prestatori de servicii care pot recupera bunul daca dvs nu va opuneti si cooperati cu ei. este mai ieftin ptr dvs deoarece executarea silita inseamna onorariu de executare care va fi imputat debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare ONU EMIL ONU EMIL Un contract de leasing in care scrie ca reprezinta titlu executoriu mai trebuie investit de instanta judecatoreasca. Soc. de leasing este din Bucuresti iar eu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare patriciutza patriciutza Buna ziua , va rog sa-mi spuneti care sunt etapele executarii silite intr-un contract de gaj fara deposedare. Mobilul cu care am garantat este o masina . In ... (vezi toată discuția)
Declansarea executarii silite carymen carymen buna ziua! as vrea sa stiu ce inseamna \\" declansarea executarii silite\\", adica este momentul cand se initiaza procedura ex.silite sau efectiv cand se ... (vezi toată discuția)