avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua,
Va rog, am o intrebare legata de preaviz.Sunt in concediu de crestere copil(legea veche 2 ani) si mi-am manifestat dorinta de a reveni la serviciu cu data de 01 martie 2012, desi mai am inca 4 luni pana implineste copilul 2 ani, dar conducerea mi-a comunicat verbal ca imi da acea decizie de incetare a suspendarii contractului individual de munca, dar de a doua zi imi da preaviz, pentru ca s-au facut restructurari in cadrul firmei dar eu nu am fost anuntata si chiar daca mai intorc dupa patru luni tot preaviz imi da si atunci.Intrebare: este corecta decizia angajatorului, iar eu angajat am vreun drept?Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:18, 2 Martie 2012
Da, este corecta decizia angajatorului ..... intrucat ati intrat sub incidenta OUG nr.148/2005 in CCC, acesta nu are nicio interdictie cu privire la concedierea persoanelor care revin din CCC.
Este legal.
Totusi in cazul restructurarii unui post nu trebuia sa ma instiinteze angajatorul printr-un document scris si va mai spun ca in departamentul in care am lucrat nu s-a dat nimeni afara ba chiar s-a mai angajat inca cineva,cand spui restructurare nu inseamna sa plece cineva?
Multumesc.
Obligatia instiintarii nu este prevazuta in niciun act normativ .. in practica exista doua modalitati :
1. angajatorul emite decizia de concediere anterior datei de incetare a c.i.m. si anterior datei inceperii preavizului.

2. angajatorul emite mai intai instiintarea de preaviz si apoi la terminarea acestuia decizia de concediere ..

Chiar daca restructurarea inseamna desfiintarea unor posturi , restrangerea activitatii asta nu inseamna ca angajatorul nu poate angaja persoane pentru alte posturi necesare functionarii societatii ..

Salariatul concediat are posibilitatea de a contesta in instanta decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa cic ungcor ungcor Buna ziua, momentan ma aflu in CIC pana pe 29 sept, cand copilul implineste 2 ani. Din aprilie departamentul in care lucram s-a desfiintat datorita ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara in perioada de preaviz manea 2 manea 2 o persoana a fost concediata disciplinar in timpul perioadei de preaviz primit pentru restructurare post. La momentul concedierii disciplinare (pt absente ... (vezi toată discuția)
Notificare de preaviz in concediu de crestere si ingrijire copil pina la 2 ani prodanslc prodanslc sunt in concediu de crestere si ingrijire copil pina la 2 ani si am primit din partea angajatorului notificare de preaviz in care se spune ca incepind cu prima ... (vezi toată discuția)