avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... fuga de recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

fuga de recuperatori

Buna ziua !Am o datorie in baza de date a unei firme de recuperari. Astazi am avut o intrevedere fata in fata cu recuperatorii, am depus la ei o cerere in vederea recuperarii unor acte ce se afla in custodia lor si anume: contract semnat conf.cu originalul ,un extras de cont, suma pe care o am de plata cu pornirea ei din faza primara pana in momentul de fata.... sincer i-am cam blocat . La un moment dat mi-au raspuns ca anumite acte nu mi le pot elibera ei si sa merg la banca dar intrebarea mea a fost: daca mi-ar fi cerut banca aceasta suma poate le-as fi cerut lor aceste acte dar in caz contar......?. Intrbarea mea este daca ceasta firma nu-mi poate elibera actele prin care se dovedeste legalitate acestei sume , au dreptul sa-mi mai ceara aceasta suma? Subliniez ca: cererea am depus-o cu numar de inregistrare in doua exemplare dandu-le termen 30 zile in caz contrar cerandu-le stergerea din baza de date.
Cel mai recent răspuns: carmenn1978 , utilizator 14:00, 2 Martie 2012
puteti sa nu platiti pina nu va ofera actele - ei trebuie sa dovedeasca temeiul contractual al sumei solicitate precum si calcularea cuantumului.
si daca merg in instanta tot acolo vor ajunge - in fata instantei / executorului tot trebuie sa depuna inscrisuri doveditoare precum si modul de calcul.
carmenn1978 a scris:

au dreptul sa-mi mai ceara aceasta suma?

Legal puteti fi obligata sa achitati suma,numai in situatia existentei unui titlu executoriu
Va multumesc! Am sa astept cele 30 de zile. mentionez : creanta este cesionata catre acesti recuperatori din anul 2007, in aceasta perioada nu am primit nici un act de notificare s-au somatie din partea nimanui, decat un telefon la vecini, asa am luat legatura cu societate de recuperare... posibil ca suma sa fie prescrisa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema recuperare debit credit nevoi personale - procedura emijitaru emijitaru Buna seara . Tatal meu a contractat un credit nevoi personale in 2006 pe 4 ani . In 2007 el a decedat si avand o asigurare atasata creditului s-au icneput ... (vezi toată discuția)
Executare silita si cesionare creanta? creatorz creatorz Buna ziua. Am obtinut un credit de nevoi personale la banca pe 5 ani.Timp de 4 ani am platit rata integral dupa care am fost disponibilizat si nu am mai ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar-va rog un sfat, urgent grigorevasile58 grigorevasile58 Sunt in cam in aceeasi situatie cu cea a utilizatorului Asul28, am un credit bacar care a fost vandut catre o firma de recuperari. Am luat legatura cu cei de ... (vezi toată discuția)