avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neprezentare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neprezentare la succesiune

Tatal meu, in urma decesului ambilor partinti vrea sa faca succesiunea dupa acestia.Mentionez ca tatal meu detine toate actele in original aferente proprietatilor parintilor lui.Exista insa o problema,unica sa sora nu vrea sa participe la succesiune refuzand prin toate mijloacele sa intre in legatura cu tatal meu.Desi a cautat-o de nenumarate ori telefonic, in scris si prin alte metode de comunicare aceasta refuza sa intre in legatura cu tatal meu pt a rezolva aceasta problema.
Cum putem rezolva aceasta situatie daca nu avem cooperarea acesteia?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:35, 14 Noiembrie 2008
In cazul in care succesibilii isi contesta unii altora calitatea sau nu se inteleg cu privire la compunerea masei succesorale si la intinderea drepturilor care li se cuvin, ramane solutia partajului succesoral pe cale judecatoreasca.
Ideea e ca sora tatalui meu refuza sa stea de vorba cu tatal meu datorita sotului acesteia(e f posibil sa fie intr-o situatie f amiliala dificila cu acesta),deci ea refuza dialogul din motive care ma depasesc.Daca tatal meu incepe procedura legala de succesiune si aceasta nu se prezinta ce se poate face?Se poate efectua succesiunea in lipsa?
Daca anunta intr-un ziar de tiraj national ca o cheama sa ia parte la succesiue pe sora lui este o solutie?
Dumneaiei adopta comportamentul strutului..nici nu o intereseaza ,nici nu contesta masa succesorala..pur si simplu e indiferenta fata de succesiune , dar lucrul suparator este ca nu vrea sa clarifice aceasta situatie.
Cum trebuie sa procedam?
Daca se ajunge in justitie cine suporta cheltuiele de judecata?
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2008
vetx, utilizator
Cum trebuie sa procedam?

Adresati-va notarului public cu cererea de a deschide succesiunea.
Acesta va emite citatii pentru toti mostenitorii.

Daca se ajunge in justitie cine suporta cheltuiele de judecata?

in general, partea care pierde procesul, va fi obligata sa suporte cheltuielile de judecata.
Daca notarul ii citeaza pe cei doi mostenitori si un ul nu se prezinta cese inbtampla cu succesiunea?
Se continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vetx vetx tatal meu are o sora iar aceasta nu vrea sa vina sa se intalneasca cu tata pt a face suucesiunea dupa mama lorcare e moarta de 6 ani cum putem face pentru a o ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariasophia mariasophia in anul 2009 bunica din partea tatalui a decedat. de atunci matusa mea, sora tatalui a luat actele garsonierei bunicii la ea. refuza sa faca succesiunea, si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dolosiv dolosiv Un frate care nu a fost casatorit si nu a avut copii, a fost omorat in 2006. Eu si inca 2 surori suntem singurele rude care i-au supravietuit. Cat timp a ... (vezi toată discuția)