avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire domiciliu cu copii; divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire domiciliu cu copii; divort

Daca plec de acasa cu 2 copii fara sa-mi anunt sotul, se considera rapire?
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 19:07, 1 Martie 2012
Nu se considera rapire dar este recomandabil sa deschideti si divortul a doua zi dupa aceea.
Dupa opinia mea, ar fi mai bine daca intai ati depune cererea de divort si abia apoi plecati de acasa (chiar daca este vorba de aceeasi zi).
Nu se considera rapire daca va luati si copiii cu dvs., dar asigurati-va ca acolo unde va duceti sunt conditii corespunzatoare pentru minori.
In caz contrar, sotul poate cere pe cale de ordonanta presedintiala stabilirea domiciliului minorilor la fostul domiciliu conjugal, iar instanta va avea ca principal criteriu interesul superior al copiilor. Evident, va trebui sa aduca probe puternice in acest sens...
In plus, se va face si o ancheta psihosociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț Muck Muck Bună mă numesc Irina sunt în Anglia de doi ani,am doi copii minori în țară. Anul trecut am băgat divorț de soțul meu dar nu am mai continuat. Voi ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal VasilcoviciAnamaria1986 VasilcoviciAnamaria1986 Buna ziua! Am doi copii (2 ani si 9 luni si 6 luni) si de cand cu carantina nu ma mai inteleg cu sotul. El s-a hotarat ca nu mai vrea sa stea cu mine pentru ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? violenta in familie, consecinte ana500 ana500 Buna ziua. Am nevoie si eu de cateva lamuriri. Am probleme cu sotul, de ceva vreme iar aseara in urma unui scandal am fost nevoita sa plec , dupa ce mai ... (vezi toată discuția)