avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce sa fac? Violenta in familie, consecinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce sa fac? Violenta in familie, consecinte

Buna ziua.
Am nevoie si eu de cateva lamuriri.
Am probleme cu sotul, de ceva vreme iar aseara in urma unui scandal am fost nevoita sa plec , dupa ce mai inainte chemasem politia. Am sperat ca asa se poate potoli . In disputa avuta s-a ajuns la imbranceli, jigniri si amenintari. Eu, am avut o reactie nu tocmai potrivita , poate si din instinctul de autoaparare, si in momentul cand a ridicat mana la mine , sa ma loveasca sau doar sa ma intimideze , l-am cam muscat . Nu este un gest cu care sa ma laud si nici unul care sa ma caracterizeze. De aceea am si chemat politia pentru ca nu am vrut sa se ajunga cine stie unde. La toata scena asta a participat si copilul nostru de 6 ani care insista sa nu ne mai certam . Am considerat, dar si la sfatul organului de politie, sa plec cel putin o zi undeva la o cunostinta. Asa am si facut. Am luat copilul si am plecat la parintii. Mentionez ca sunt insarcinata iar scandalul a fost oarecum intretinut de starea sotului care era putin cam aburit .
Intrebarea/ intrebarile mea/mele acum : Imi poate face cumva mai mult rau plecarea asta a mea? Imi poate acuza sotul parasirea domiciliului conjugal? Imi poate dauna gestul asta la un eventual proces de divort? Sunt atat de confuza si obosita incat nici nu mai judec limpede acum. Eu am un apartament proprietate personala unde ma pot retrage pentru ca la parinti nu pot sta prea mult.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:22, 24 Mai 2013
Nu cred sa va dezavantajeze, ati plecat in urma unei dispute serioase.
Totusi, poate ar fi mai bine sa gasiti o varianta de a rezolva confliectul pe termen lung decat sa va ganditi ce v-ar dezavantaja la divort.
Poate o consiliere ar fi de ajutor.
Avand in vedere starea dumneavoastra ( fiind insarcinata) nu are cum. Din contra faptul ca el era baut si a vrut sa va loveasca, cunoscand acest fapt, ii poate dauna la divort.Mai mult decat atat, acest incident nu trebuia sa se desfasoare in fata unui copil de 6 ani, trebuia aplanata situatia, pentru a nu-i marca copilaria.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
biatrice, utilizator
Odata cu pronuntarea divortului, instanta de tutela va hotara , daca este cazul, si asupra raporturilor dintre parintii divortati si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul , de invoiala parintilor, pe care ii asculta.

Puteti conveni cu sotul dumneavoastra asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care sa il purtati dupa divort, exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti,stabilirea locuintei copilului dupa divort, modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si copil, precum si stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copilului.

Daca nu puteti ajunge la un acord cu sotul in ceea ce priveste aspectele mai sus mentionate,acestea vor fi solutionate de catre instanta de judecata.

La stabilirea masurii de incredintare a copilului, instanta are in vedere interesul superior al acestuia, notiune care vizeaza un intreg context situational, respectiv imprejurari privind varsta si sexul copilului , opiniile si preferintele copilului, relatia dintre copil si fiecare dintre cei doi soti., posibilitatile materiale si moralitatea parintilor, orice forma de violenta in familie .

In procesul de incredintare minori va trebui sa dovediti faptul ca le puteti oferi copiilor dvs.
toate conditiile necesare dezvoltarii corespunzatoare sub aspect material si afectiv.

In conformitate cu art. 388 din Noul Cod civil , sotul nevinovat, care sufera un prejudiciu prin desfacerea casatoriei, poate cere sotului vinovat sa il despagubeasca.
Instanta de tutela solutioneaza cererea prin hotararea de divort.

Succes.
Trebuie sa aveti locuinta unde se va face ancheta sociala.
Acolo va trebui sa stati cu copilul...conform modului in care se considera astazi...de instante...

Daca copilul se afla cu dvs. aveti sanse mari sa obtineti castig de cauza.

Cat priveste altercatia se poate depune plangere penala daca ati fost agresata.
In rest...probabil ca va fi pierdere de timp...dar poate ar fi bine sa depuneti plangerea...
Consultati-va si cu avocatul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori Maricica Palancianu Maricica Palancianu Stimati colegi, doresc sa va supun atentiei doua situatii juridice si va rog sa-mi transmiteti opiniile voastre: 1. Divort cu minori: mama a scapat de acasa ... (vezi toată discuția)
Ancheta autoritatea tutelara alinutza2705 alinutza2705 ce se intampla daca unul dintre soti amana ancheta autoritatii tutelare? ce se intampla daca refuza sa ii primeasca acasa? (vezi toată discuția)
Incredintare minor in cazul unui divort larisa2685 larisa2685 sunt mamica unui baietel de 2 luni si sunt in divort cu sotul meu.el ma ameninta ca o sa-mi ia copilul.cand am inaintat cererea de divort eram de comun acord ... (vezi toată discuția)