avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune asupra terenului primit ca zestre la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune asupra terenului primit ca zestre la casatorie

3 frati au primit fiecare ca zestre la casatorie cate o suprafata de teren, aproximativ in anul 1960. parintii decedeaza in 1991 si 1997, nu se dezbate succesiunea. in 2000 2 din cei 3 frati isi intocmesc titlu de proprietate. cel de-al treilea frate cumpara cu act de vanzare-cumparare de la tatal sau, inainte de a deceda, in 1997 o suprafata de teren in conditii dubioase, deoarece tatal avea 91 de ani si era senil, mama decedase din 1991, succesiunea dupa mama nu se dezbatuse iar ceilalti 2 frati nu au semnat nimic cu privire la aceasta vanzare. acum, in 2012 introduce cerere pentru dezbaterea succesiunii, sustinand ca intra in masa succesorala si terenul primit ca zestre in 1960. mentionez ca unul din ceilalti 2 frati are intabulat dreptul de proprietate pentru terenul primit ca zestre. este posibil asa ceva? sau in masa succesorala intra numai bunurile ce au mai rams dupa cei 2 parinti decedati, fara cele 3 terenuri cu care au fost inzestrati la casatorie?

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
2 case, o singura autorizatie TanaseA TanaseA Buna ziua. Va cer ajutorul intr-o problema care ii depaseste pe reprezentatii din primaria localitatii de domiciliu. Bunicul meu a avut un teren de 2000mp, ... (vezi toată discuția)
Mostenire viu viu Buna ziua, Tatal meu a avut un frate care a decedat in anul 2002 si care nu a avut copii si nu fost nici casatorit. In ianuarie 2003 tatal meu impreuna ... (vezi toată discuția)