avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Neplata contributiei pentru sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Neplata contributiei pentru sanatate

Am primit o somaţie de plată de la CAS precum sunt datoare la ei din 2007, pe când deţineam un PF. Într-o lună am primit două înştiinţări de plată,(ianuarie 2012) iar în decursul a 4 ani, nimic. Dacă nu plătesc, ce se întâmplă? Nu am avut niciodată încheiat vreun contract cu Casa de Asigurări şi nici nu am beneficiat niciodată măcar de o pastilă. ªi ca să fiu corectă aş vrea totuşi să plătesc doar datoria , fără penalităţi. Oare se poate?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:24, 2 Martie 2012
Contributia de sanatate ca PFA se datoreaza in baza Legii nr. 95/2006, art. 257 (2), lit. b) si poate fi executata silit conform Codului de procedura fiscala intr-un termen de precriptie de 5 ani. Nu se poate plati fara dobanzi si penalitati de intarziere pt ca aceste sume sunt inregistrate in fisa platitorului. Platiti suma pt a nu se mai calcula aceste accesorii pe care le veti plati ulterior. In cazul PFA raspunderea se face si cu patrimoniul personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cas la pfa pensionar GeogeM GeogeM Buna ziua, La inceputul acestei luni tatal meu, care este pensionar pe caz de boala si are un PFA, a primit instiintare de la Casa de Sanatate Prahova ca ... (vezi toată discuția)
Datorie la sanatate pfa suspendat GHeMI GHeMI Am un PF suspendat pe 3 ani.Dupa ce l-am suspendat mi-a venit de la sanatate de plata 1300 de lei baza si 1400 penalitati.Nu am semnat niciun contract in ... (vezi toată discuția)
In ce ordine se sting creantele fiscale? Ana Popescu Ana Popescu Este vorba despre un PFA care inregistreaza restante catre ANAF constand din creante fiscale principale cat si creante accesorii. In cazul in care se plateste ... (vezi toată discuția)