avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plata CAS la PFA PENSIONAR
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plata CAS la PFA PENSIONAR

Buna ziua,

La inceputul acestei luni tatal meu, care este pensionar pe caz de boala si are un PFA, a primit instiintare de la Casa de Sanatate Prahova ca trebuie sa plateasca retroactiv din 2008 pana in 2012 suma de 3200lei (2200 contributii si restul PENALITATI si DOBANZI). Mentionez ca are o pensie de peste 750 lei si plateste acolo CAS. Este normal sa platesc acest CAS? Este normal sa imi trimita somatie de plata fara nici o instiintare din 2008 pana la momentul actual.

Multumesc pentru raspuns.
George
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:17, 29 Mai 2012
Conform art. 257 (3) din Legea nr. 95/2006, contributia de sanatate este obligatorie pentru PFA chiar daca este si salariat sau pensionar. Se datoreaza pentru toate veniturile realizate sau pensie.
Contributia de sanatate se calculeaza prin aplicarea cotei de 5,5% la venitul net (venituri-cheltuieli) sau norma de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cas pensionari platit retroactiv? gantnerzoltan gantnerzoltan Poate cineva sa imi raspunda? Am o pensie de 880lei si venituri din cedarea bunurilor in folosinta pe prima jumatate a anului 2007 plus venituri in produse ... (vezi toată discuția)
Pfa plata cass CONSULTING ABM CONSULTING ABM Daca poate cineva,va mai rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cum am mai spus, sunt pensionara la limita de varsta si sunt PFA. Intrebarea mea este; trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)