avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Ma puteti ajuta va rog cu niste lamuriri......Am dori sa facem o plangere colectiva din partea locatarilor unui bloc impotriva persoanelor care de cateva luni se tot aduna in casa scarii pt a fuma, bea, consuma bauturi alcoolice. De nenumarate ori am sesizat Politia, se efectueaza controale dar a doua zi "scandalagii" revin.
Am semnat un tabel toti locatarii si am dori sa stim cum procedam pt a fi pedepsiti faptuitorii:
1.Depunem plangerea la Parchet si atasam tabelul semnat de toti?
2 Invocam legea 61/1991?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:47, 2 Martie 2012
Tot sesizare faceti, invocati Legea 61, intrucat plangerea penala va fi admisa doar daca locatarii au comis infractiuni, ori ceea ce fac ei se cheama deranjarea linistii si ordinii publice.Ori, ati mai putea si sa-i dati in judecata , pentru ca ceea ce fac ei constituie un abuz de drept, printre altele.Adica , isi exercitas dreptul de proprietate in mod abuziv, aducand atingere si drepturilor celorlalti proprietari din acel imobil .Solicitati sa li se punea in vedere incetarea acelor actiuni si solicitati despagubiri, poate asa se vor potoli.Si depuneti probe in acest sens, pentru a demonstra actiunile acelor locatari.
si ce ar trebui sa contina acea sesizare?
Dintre faptuitori cunoastem doar 2-3 persoane, vecini, dar in rest mai sunt 5-8 persoane "cunostiinte " ale acestor vecini a caror identitate nu o cunoastem. Eu locuiesc la parter......va dati seama ca se aude ingrozitor din casa, ce sa mai zic de fumul de tigara.
Pai daca cei care ii aduc acolo pe ceilalti, vecinii dvs . vor fi ,,pusi la punct,, , nu vor mai veni nici ceilalti.Dar vorbiti si cu cei de la asociatia de locatari( sau de proprietari), sa se implice.Mai vorbiti si cu politistul de proximitate ( sectoristul) , sa-si mai faca si pe colo rondul.El raspunde de acea zona si ar trebui sa ia masuri, sa-i sperie.Va spun asta fiindca m-am confruntat cu ceva asemanator, si omul chiar s-a implicat.
Cei de la asociatie cunosc bine situatia...dar nu se implica. Politia de proximitate a intervenit de cateva ori...dar v-am zis a doua zi revin scandalagii. Nu stim ce altceva sa mai facem, la cine sa mai apelam, mai ales ca peste 2 luni o sa avem si un bebe.
Conform normelor in domeniu reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia,care detine autoritatea si competenta sa dispuna masuri in interesul general al membrilor proprietari
Pentru solutionare,puteti solicita conducerii asociatiei de proprietari asigurarea caii de acces in imobil/scara,astfel incat sa nu mai poata intra si persoane straine care nu detin domiciliul stabil in imobil,de genuil celor care va provoaca neajunsurile mentionate
Totodata asociatia de proprietari are autoritatea sa solicite politiei responsabile sa asigure verificarea si identificarea persoanelor,care prin comportament si atitudine incalca prevederile L nr 61/1991

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns scris de la asociatia de proprietari, solicitare plata taxa postala doinagherasim doinagherasim Am sesizat asociatiei de proprietari,in scris,unele probleme ale comitetului(cerere restituire fond de rulment,reparatii la tevile de apa,din apartamentul ... (vezi toată discuția)
Saxofon la bloc ContSters87348 ContSters87348 Buna ziua tuturor ! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. De aproape un an s-au mutat deasupra mea niste persoane de etnie.... Au fost in Spania si dupa ce ... (vezi toată discuția)
Respectare program de liniste in cadrul unui condominiu anghelion anghelion BUna ziua, Te aprox 5 luni vecinul de deasupra apartamentului meu a inchriat la o familie apartamentul. De atunci incepand de la ora 10 pana dupa ora 24 ... (vezi toată discuția)