avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare suspendare concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare suspendare concediu crestere copil

Buna ziua,
O angajata, incadrata in functia de Farmacist Sef Depozit, a avut cim suspendat pentru CIC (o data cu suspendarea cim i-a fost suspendata si autorizatia de functionare a depozitului), la inceputul lunii aprilie trebuie sa revina la munca, numai ca in locul ei a fost angajat un alt farmacist sef pe perioada nedeterminata. Persoanei care o inlocuieste i s-a facut pe durata nedeterminata, deoarece autorizatia de functionare se elibereaza doar pentru persoanele angajate permanent. Cum se poate rezolva situatia celor doi farmacisti sefi, astfel incat sa nu i se incalce drepturile niciunuia dintre ei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 2 Martie 2012
Situatia este complexa .. o varianta ar fi concedierea uneia dintre cele doua persoane , iar alta varianta ar fi pastrarea ambelor persoane dar pe functii diferite - cu observatia ca , salariata care revine din CCC are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Pentru persoanele care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului, precum si pentru personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, se va lua in considerare functia, clasa, gradul, treapta de salarizare detinute anterior suspendarii din functie in vederea stabilirii salariului.(valabil pentru sectoru bugetar).
Multumesc pentru promptitudine.
Sa inteleg ca se poate modifica functia celei care a fost in CIC, de exempul in Farmacist, dar sa i se modifice salariu conform grilei actuale si sa beneficieze de aceleasi conditii de munca avute anterior?

multumesc.
Functia se poate modifica dar numai cu acordul salariatei respective la revenirea din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata intoarsa din concediu crestere copil handaricimarin handaricimarin as dori sa stiu daca legislatia prevede ca o societate este obligata sa primesca pe acelasi post o salariata care s-a aflat in concediu pt.crestere copil timp ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc mirelaionesu mirelaionesu Buna ziua Anul acesta colega mea se intoarece la munca dupa doi ani de crestere a copilului(in acest timp eu i-am tinut locul).Deoarece situatia firmei nu mai ... (vezi toată discuția)
Reîntoarcere ccc pe postul de farmacist sef Stefania_mel Stefania_mel Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea problema: In 06.08.2018 urmeaza sa ma intorc la munca din ccc. Teoretic ar trebui pe postul de ... (vezi toată discuția)