avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in clasa a unui functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in clasa a unui functionar public

am sustinut examenul de promovare in clasa in data de 14.02.2012 cand am fost si promovata.in data de 27.02.2012 a fost adus adus la cunostinta consilierilor local acest lucru si aprobat prin organigrama.
as dori sa stiu cu ce data trebuia data dispozitia de promovare si de marire a salariului.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: dorelb , utilizator 13:27, 5 Martie 2012
diferenta de bani? la nivel local? promovarea in clasa se face numai pe o functie publica de clasa I cu gradul profesional asistent, cu marire de maxim 5 %, dar maxim inseamna nu neaparat...ii poate ramane salariul acelasi...asa ca nu are relevanta. repet, odata ce au organizat concursul inseamna ca au aprobat eventualele promovari. aceste promovari au fost prevazute in planul de ocupare al functiilor publice dinainte cu un an, si a fost organizat examenul, cu aprobarea spre participare a unor functionari in acest sens.

si da, este normal sa mai dureze, avand in vedere circuitul de semnaturi, dar ma refeream ca de la promovarea examenului incolo, se poate demara procedura de transformare...

de asemenea, explicatiile referitoare la corelare intre practica si teorie....imi suna mai mult a nemultumiri subiective referitoare la sistem. nu cred ca am gresit cu nimik in explicatii pur legate de lege. de aceea nu te inteleg in sarcasmul orientat catre mine.
"a fost adus adus la cunostinta consilierilor local acest lucru si aprobat prin organigrama", spunea initiatorul topicului (bine, cred ca a facut o confuzie mentionand organigrama, dar am inteles ca a fost aprobata), astfel ca nu inteleg ce vrei sa imi spui. dpdv al promovarii si aprobarii nu vad sa aiba nici o problema.
pur si simplu trebuie sa astepte putin, ca asa e in adminstratie. insa adevraul este ca actul administrativ poate fi redactat de oricand de la promovarea examenului. cat dureaza pana va fi semnat de cine trebuie, si pana va primi nr de inregistrare, nu am de unde sa stiu. asta era concluzia.

1.ART. 5 din Capitolul I la Anea la Legea284/2010
(1) Funcţionarii publici care absolvă studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.
(2) În situaţia în care salariul de bază stabilit în condiţiile alin. (1) este mai mic decât cel avut anterior promovării, funcţionarul public îşi menţine salariul de bază avut anterior promovării în clasă.
Deci nici vorba de crestere salariala de 5 % sau alta crestere
2.Modificarea Statului de functii in cazul Consiliilor locale, judetene, etc se face prin hotararea consiliului local, judetean etc., consiliu care se intruneste in sedinte ordinare o data pe luna.Deci actul administrativ de modificare a statului de functii nu poate fi emis decat dupa sedinta de consiliu judetean sau local, dupa care se emite dispozitia de promovare in clasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura promovare in clasa Cristinabv Cristinabv In cadrul inst noastre au sustinut examen de promovare in clasa un nr de colegi ce au absolvit studii superioare. Documentatia a fost trimisa spre avozare la ... (vezi toată discuția)
Avansarea in trepte de salarizare, promovarea in grad si in clasa a functionarilor publici adon adon 1.Am observat la mai multe primarii din tara ca propun in consiliul local aprobarea avansarilor in trepte de salarizare si nu inteleg de ce. Inteleg pentru ... (vezi toată discuția)
Promovare dupa absolvire studii superioare flory_171068 flory_171068 Buna ziua. Lucrez la o primarie ,sunt functionar public, am fost angajata ca referent superior tr III pana in anul 2009 cu o vechime in administratie de ... (vezi toată discuția)