Buna ziua!
In cursul lunii trecute mai exact pe 14 febr am fost anuntata verbal ca voi fi data afara.Ieri mi s-a adus si notificarea care suna asa:
"In aplicarea Hotararii Consiliului de Administratie al societatii privind desfiintarea locului de munca ca urmare a dificultatilor economice si a reorganizarii activitatii (situatie prevazuta de art 65 din Codul Muncii), va instiintam ca, in temeiul prevederilor art 73 din Codul Muncii, incepand din 21.02.2012 vi se acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare.
In urma analizei si a verificarilor efectuate, va comunicam ca societatea nu va poate oferi un alt loc de munca potrivit pregatirii d-vs profesionale, neexistand vacant un alt fel de post.In acest sens va rugam sa va adresati AMOFM Bucuresti , respectiv Agentiei locale pentru ocuparea fortei de munca a judetului in raza caruia aveti domiciliul.
Dupa expirarea preavizului, va instiintam, cu regret ca vom fi obligati sa procedam la desfacerea contractului de munca, din initiativa societatii, in temeiul prevederilor art 65 alin1 Codul Muncii incepand cu data de 20.03.2012.
Dupa desfacerea contractului de munca in conformitate cu cele de mai sus, veti putea beneficia de prevederile legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea fortei de munca."
Care imi sunt drepturile conform acestei notificari? Mi se ofera si cel putin un salariu compensator comform legilor si articolelor enumerate in notificare ? Ce program de lucru ar trebui sa urmez in aceasta perioada?Aceasta notificare este practic restructurarea postului?
Astept raspuns din partea dumneavoastra.
1. In primul rand, obligarea de a efectua preavizul ...
2. In al doilea rand, aveti aceleasi drepturi si obligatii pe care le-ati fi avut si daca nu erati in postura de viitor salariat concediat.
3. Timpul de munca pe durata preavizului este cel mentionat in c.i.m., daca in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia nu exista alte dispozitii.
4. Acordarea salariilor compensatorii este posibila daca este prevazuta in in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
Nu , prevederea de care faceti referire exista in fostul CCMN , insa de la 01.01.2011 nu mai exista asa ceva ... de aceea am specificat ca, numai in cazul in care in ccm aplicabile sau in regulamentul intern al angajatorului este prevazuta reducerea timpului de munca pe perioada preavizului fara afectarea drepturilor salariale, atunci veti beneficia de asa ceva.
Concediere
sorynagabryela
Buna ziua!
Tocmai ce am fost anuntata ca incepand de azi postul meu se desfiinteaza, urmand sa mi se desfaca contractul de munca cu art. 65 alin. 1 Codul ... (vezi toată discuția)