avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dispozitie de imputare ca urmare a unei hotarari ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dispozitie de imputare ca urmare a unei hotarari judecatoresti

Buna ziua!
Lucrez la o institutie publica unde avem incadrati atat functioanri publici cat si personal contractual. In urma controlului, curtea de conturi a decis ca salariatilor li s-au acordat necuvenit o suma de bani. Am actionat in judecata aceasta decizie, dar am pierdut.
Acum avem de facut dispozitii de imputare in urma hotararii judecatoresti pentru functionari publici si personal contractual, atat pentru cei care mai sunt prezenti cat si cei pentru plecati.
As dori un model de astfel de dispozitie pentru ambele categorii de angajati si daca putem face astfel de dispozitii si pentru cei care sunt plecati. Se poate face o dispozitie comunca sau trebuie separata pentru fiecare in parte?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 3 Martie 2012
Mi se pare normal sa emiteti dispozitii individuale de imputare pentru persoanele care detin la data emiterii calitatea de functionar public, iar pentru cei care nu mai au aceasta calitate sa incercati recuperarea banilor in instanta.
In baza carui text de lege sa faceti dispozitii de imputare pentru personalul contractual?....:-/
In cazul personalului contractual sunt incidente dispozitiile Codului Muncii ...art.258 ..
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă.

Astfel ca, decizia de imputare nu constituie titlu executoriu pentru personalul contractual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia imputare sume necuvenite pentru personalul contractual Karmen_2 Karmen_2 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca pentru salariatii contractuali, angajati in baza unui contract de munca, care au incasat de la angajator sume ... (vezi toată discuția)
Imputare zile de concediu necuvenite dupa desfacerea c.i.m. mihaela david mihaela david Unui salariat i s-a desfacut contractul de munca disciplinar in luna septembrie.Acesta si-a efectuat tot concediul pentru anul 2014.Cum ii imput zilele de ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume necuvenite salariat plecat anamaria81 anamaria81 un salariat a incasat necuvenit o suma de bani (indemnizatie de delegare) si directorul mi-a cerut sa recuperez aceasta suma deoarece a considerat ca nu ... (vezi toată discuția)