Am si eu o intrebare al cu al carei raspuns sper sa ma puteti ajuta:
Vecinii mei de careu, care apartin de o alta asociatie de locatari, au discutat cu asociatia de care apartin si au construit in gurul pubelelor de gunoi din careu un gard de vreo 3 metri inaltime, iar azi au montat interfon si camera de luat vederi la acea ingraditura, anuntandu-ne sa nu mai aruncam gunoiul la acele pubele care nu apartin asociatiei noastre, sau vom suporta consecintele (in speta amenda).
Intrebarea mea ar ar fi: este legala o astfel de initiativa?
Legalitatea vine şi dintr-o necesitate, nescrisă- dacă cei care folosesc respectiva ghenă în loc să arunce în containerele special amenajate aruncă pe jos sau vin alţii care nu plătesc pentru salubrizarea respectivă , nu vi se pare corectă măsura?
Ba da. Argumentele dvs. sunt foarte pertinente. Ce se intampla daca o asemenea masura este luata fara sa existe vreuna dintre situatiile amintite de dvs? Nu spun ca e sau nu o masura corecta. Ma intereseaza daca e legala sau daca e un abuz al asociatiei.
E normal sa nu va lase sa aruncati gunoiul intr-un loc care nu este al dv.
La asociatia unde locuiti nu exista ghena de gunoi?
Unde achitati cota de gunoi? Aveti un spatiu amenajat la blocul dv.?
Exista o astfel de ghena undeva mai departe, intr-un loc destul de frecventat de cainii maidanezi (acest aspect nefiind, evident, problema celor de la cealalta asociatie). Eu nu eram interesata de caracterul moral al actiunii lor, ci de cel legal. In plus, oricum pana acum nimeni nu prea stia care de ce ghena apartine. Eu eram nelamurita cu privire la cadrul legal pe care l-ar avea cei de la asociatie pentru un astfel de demers. Pe mine personal oricum nu ma intereseaza foarte tare la ce ghena ma duc, fiind la fel de paroape de oricare dintre ele, iar cainii nu ma deranjeaza. Dar nelamurirea ce am expus-o exista. Va multumesc!
Gunoiul la bloc
alina_25
O cunostiinta are ghena de gunoi populata de caini agresivi ,desi a facut nenumarate telefoane si demersuri catre primarie de domicliu degeaba ... (vezi toată discuția)