Deci nu va intereseaza, dar va intereseaza... aspectul legal. Am invatat ceva de la americani: daca vrea poate sa te actioneze in justitie numai pentru faptul ca te-ai uitat la dansul si nu ai avut permisiune.
La noi acum este o adevarata moda cu aceste camere video. Dac-i moda, inseamna ca vine de undeva. Te duci la buticul de la parter si chiar de la intrare, desi nu o vezi, te-a si luat in colimator. Iti dai seama de acest lucru la distanta de 0,5m de intrare, pentru ca te vezi intr-un monitor si constati de fapt ca esti si in vizorul altei camere, de data aceasa din spate. Legal? Intreb si eu vanzatoarea care ma cunostea si zice ca asa a hotarat patronul, ca prea se fura marfa din magazin. Intreb din nou, legal? Ce sa mai zic de toate sediile de cartier ale tuturor bancilor? In marile magazine sunt camere de luat vederi? Cata frunza si iarba - cei de-acolo au departamente intregi de securitate care stocheaza si prelucreaza imaginile. Ne intreaba pe noi cineva?
Ei si acum s-a gasit un destept de presedinte de as. prop. sa vada si el pentru ce plateste amenda, la fel cum am sa-l prin eu pe un nemernic din bloc de la mine care are in ultima perioada un prost obicei: dupa ce femeia de serviciu face curatenie, acesta coboara la cutiile postale (majoritatea descuiate) si goleste pe jos tot ce se gaseste in aceste cutii - adica in general reclama nesolicitata. Efect garantat, femeia de serviciu este discreditata 100% in fata platitorilor serviciului ( ~ 6,50 lei / apt./luna). Pentru ca stiu cine este nu-mi este greu sa-l surprind in exercitiul functiunii. Este legal ce vreau eu sa fac? Nu este doamna, tre' sa-i cer permisiunea netrebnicului, ca altfel ma da in judecata!
..............................
Noi am mai discutat aici pe forum aceste chestiuni. Odata cu aderarea la UE, trebuie sa ne conformam legislatiei europene care interzice aceste practici. Da, vom renunta la camere cand il vom aduce pe Vlad Tepes la carma tarii. Nu va mai fi nevoie de nici-o camera de luat vederi, in schimb vor apare 2-3 tzepe in piata centrala a orasului - sa vedeti atunci legalitate!