avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... interfon si camera video la gunoi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

interfon si camera video la gunoi

Buna ziua!

Am si eu o intrebare al cu al carei raspuns sper sa ma puteti ajuta:

Vecinii mei de careu, care apartin de o alta asociatie de locatari, au discutat cu asociatia de care apartin si au construit in gurul pubelelor de gunoi din careu un gard de vreo 3 metri inaltime, iar azi au montat interfon si camera de luat vederi la acea ingraditura, anuntandu-ne sa nu mai aruncam gunoiul la acele pubele care nu apartin asociatiei noastre, sau vom suporta consecintele (in speta amenda).
Intrebarea mea ar ar fi: este legala o astfel de initiativa?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 00:03, 3 Martie 2012
Deci nu va intereseaza, dar va intereseaza... aspectul legal. Am invatat ceva de la americani: daca vrea poate sa te actioneze in justitie numai pentru faptul ca te-ai uitat la dansul si nu ai avut permisiune.
La noi acum este o adevarata moda cu aceste camere video. Dac-i moda, inseamna ca vine de undeva. Te duci la buticul de la parter si chiar de la intrare, desi nu o vezi, te-a si luat in colimator. Iti dai seama de acest lucru la distanta de 0,5m de intrare, pentru ca te vezi intr-un monitor si constati de fapt ca esti si in vizorul altei camere, de data aceasa din spate. Legal? Intreb si eu vanzatoarea care ma cunostea si zice ca asa a hotarat patronul, ca prea se fura marfa din magazin. Intreb din nou, legal? Ce sa mai zic de toate sediile de cartier ale tuturor bancilor? In marile magazine sunt camere de luat vederi? Cata frunza si iarba - cei de-acolo au departamente intregi de securitate care stocheaza si prelucreaza imaginile. Ne intreaba pe noi cineva?
Ei si acum s-a gasit un destept de presedinte de as. prop. sa vada si el pentru ce plateste amenda, la fel cum am sa-l prin eu pe un nemernic din bloc de la mine care are in ultima perioada un prost obicei: dupa ce femeia de serviciu face curatenie, acesta coboara la cutiile postale (majoritatea descuiate) si goleste pe jos tot ce se gaseste in aceste cutii - adica in general reclama nesolicitata. Efect garantat, femeia de serviciu este discreditata 100% in fata platitorilor serviciului ( ~ 6,50 lei / apt./luna). Pentru ca stiu cine este nu-mi este greu sa-l surprind in exercitiul functiunii. Este legal ce vreau eu sa fac? Nu este doamna, tre' sa-i cer permisiunea netrebnicului, ca altfel ma da in judecata!
..............................
Noi am mai discutat aici pe forum aceste chestiuni. Odata cu aderarea la UE, trebuie sa ne conformam legislatiei europene care interzice aceste practici. Da, vom renunta la camere cand il vom aduce pe Vlad Tepes la carma tarii. Nu va mai fi nevoie de nici-o camera de luat vederi, in schimb vor apare 2-3 tzepe in piata centrala a orasului - sa vedeti atunci legalitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gunoiul la bloc alina_25 alina_25 O cunostiinta are ghena de gunoi populata de caini agresivi ,desi a facut nenumarate telefoane si demersuri catre primarie de domicliu degeaba ... (vezi toată discuția)
Buna seara, locuiesc intr un bloc care are ghena de gunoi pe ... BAlexandru1 BAlexandru1 Buna seara, Locuiesc intr un bloc care are ghena de gunoi pe scara fiecarui etaj. Am inteles ca este ilegal sa arunci/lasi gunoiul in fata/spatele blocului. ... (vezi toată discuția)
Administratia de locatari poate da amenzi ? forumistul forumistul Doresc sa stiu daca administratia de locatari poate da amenda unui proprietar de apartament daca nu respecta aruncarea corecta a gunoiului la ghena. Respecti, ... (vezi toată discuția)