avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Locuiesc intr un bloc care are ghena de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Locuiesc intr un bloc care are ghena de gunoi pe ...

Buna seara,

Locuiesc intr un bloc care are ghena de gunoi pe scara fiecarui etaj. Am inteles ca este ilegal sa arunci/lasi gunoiul in fata/spatele blocului. In situatia in care achizitioneti un aparat electrocasnic (boxe, pc, tv etc) unde anume se lasa ambalajul de carton in care vine impachetat aparatul? Este ilegal sa il lasi inclusiv in camera ghenei de gunoi (nu pe scara blocului ci in camera in care intri ca sa arunci gunoiul).

Mersi!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:48, 7 Septembrie 2020
Exista spatii amenajate de primarie in zona unde se pot colecta deseurile pe categorii.
Daca nu exista aceste spatii lasati cutiile la ghena de gunoi de la parter, pe scara blocului unde locuiti.
Multumesc pentru raspuns. Ma ajuta sa stiu concret o regula, o lege care sa indice modul in care putem arunca "corect" gunoiul. Spatii amenajate pentru colectare deseuri nu am vazut prin zona mea. Pe de alta parte mi se pare penibil pentru 1kg de carton (sau poate chiar mai putin) sa ma deplasez cateva strazi distanta pentru a gasi astfel de zone. Nu inteleg cu ce este gresit faptul ca lasi aceste obiecte in camera ghenei de la etajul de care apartii.
Teoretic operatorul economic care asigura spatiul preluare resturi menajere ,are obligatia sa asigure pubele speciale diferit colorate in care sa fie depozitate resturi hartie+plastic ,metale,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie depozitare gunoi Costica33 Costica33 Astept de citiva ani sa se gaseasca o solutie de depozitare a gunoaielor care nu se pot arunca pe ghena de gunoi, in afara blocului. In ghena este spatiu ... (vezi toată discuția)
Hotarare contestabila in ag gambette gambette A fost hotarata inchiderea pe perioada nedeterminata prin montare suporti lacate la capacele gurilor de acces prevazute la tubulatura ghenei de gunoi menajer ... (vezi toată discuția)
Ghena gunoi amplasata prea aproape de geam Tiberiu9 Tiberiu9 Buna ziua! Am o problema cu amplasarea unei ghene de gunoi a blocului vecin la o distanta mai mica de 5 metri de geamul meu. Administratia blocului in care ... (vezi toată discuția)