avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vz-cu cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vz-cu cu uzufruct

Buna ziua, daca am contract de vz-cu cu uzufruct iar uzufructuarii traiesc, eu pot vinde o parte din casa pe care mi-au vandut-o acestia? Binenteles tot cu uzufruct. Mai trebuie sa fac cadastru dezmembrat ? Chiar daca vand o anumita cota parte ? (adica 13 %)
La semnarea actului mai trebuie sa vina si uzufructuarii?

Va multumesc!!!
tini1982, v-am spus că riscaţi să faceţi o obsesie. :stunned:

Puteţi vinde casa. Dar nu cu uzufruct cu tot, ci cu uzufructuari cu tot. :D

Adică, puteţi vinde doar ce aveţi, şi nimic mai mult: nuda proprietate. Uzufructuarii îşi păstrează dreptul. Problema e să găsiţi un cumpărător pentru ceea ce puteţi vinde. Eu nu m-aş prea înghesui.

Liviu S.Bordaş
Iesirea din indiviziune o faceti sau nu dupa cum vindeti o cota parte ideala din casa ori... ceva specific, anumite odai adica...
Ce anume vreti sa obtineti? Ca daca se anuleaza actul dv. se anuleaza si cele subsecvente si veti garanta pe cumparatorii dv. pentru evictiune... eventual...
Asa incat, orice faceti, faceti cu avocat, sa va micsoreze raspunderea prin redactarea actului, fie ca faceti vanzare, fie ca veti consolida actul deja incheiat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufructul tini1982 tini1982 Buna ziua, parintii prietenei mele ne-a facut act de vz-cu cu uzufruct mie si prietenei mele. M-ar interesa daca se mai poate ca acestia sa ne strice acest ... (vezi toată discuția)
Uzufructul tini1982 tini1982 Buna ziua, spuneti-mi va rog daca a castigat cineva de pe acest forum vreun proces in care a cerut anularea unui contract de vz-cu uzufruct sub pretextul ca: ... (vezi toată discuția)
Uzufructul tini1982 tini1982 Buna ziua, eu impreuna cu prietena mea suntem detinatorii unei case de la parintii ei printr-un contract de vaz-cu cu uzufruct. Ma intereseaza daca prietena ... (vezi toată discuția)