avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare numelui dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare numelui dupa divort

Buna ziua. Sunt divortata din anul 2005, iar in sentinta de divort (definitiva) s-a hotarat ca fostul sot sa revina la numele purtat inainte de casatorie (in urma casatoriei el a preluat si numele meu de familie). Nici pana in ziua de azi nu si-a schimbat numele si nici domiciliul din C.I. Am fost la politie...dar degeaba. In tara asta se pare ca o hotarare judecatoreasca este nula, nimeni nu tine cont de ea! Ce pot face in situatia asta (de multe ori am fost nevoita sa-i platesc amenzile restante la finate, pentru a putea scoate cate un document, deoarece el inca figureaza pe adresa mea!). Va multumesc pentru un sfat pertinent!
Cel mai recent răspuns: magyari maria , utilizator 14:50, 19 Noiembrie 2008
1. nu mai platiti nimic pe numele lui
2. notificati-l printr-o adresa de faptul ca daca nu respecta hotararea judecatoreasca ii faceti plangere penala pentru nerespectarea unei hot.jud
3.daca nu "se executa" faceti o plangere penala la pol si la parchet si se rezolva.
V-am urmat sfatul, am scris plangerea penala, am atasat si copie dupa sentinta de divort si....la politie mi-au spus ca nu este de competenta lor, ca ei nu il pot obliga sa revina la numele purtat inaintea casatoriei!! Le-am spus ca este vorba de incalcarea unei hotarari judecatoresti pana la urma, chiar nimeni nu se sesizeaza ca el inca se foloseste de un nume pe care legal nu ar trebui sa-l poarte? Semneaza documente pe care este scris numele anulat de hotararea judecatoreasca...Totusi, ce fel de tara este asta, daca nu se respecta legea nici la cel mai de jos nivel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa nume in sentinta de divort Doina55 Doina55 Am divortat acum 22 de ani,in cererea de divort am cerut 1) desfacerea casatoriei si 2) revenirea la numele purtat anterior casatoriei.Dupa 22 de ani mi sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila-cine o pune in aplicare? GHIGU GHIGU Buna ziua!.Revin iarasi cu problema mea:prin hotararea de divort (devenita definitiva si irevocabila prin neapelare in luna mai 2008) mi-au fost incredintati ... (vezi toată discuția)
Divort szilrob szilrob Buna ziua.Am divortat de curand,iar in hotarare se dispune ca fosta sotie sa revina la numele avut anterior casatoriei etc.,casa unde am locuit ne este ... (vezi toată discuția)